Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

Zal Robin Roefs de halve finales van de KNVB Beker blijven keepen?

 

NEC zal belangrijke beslissingen moeten nemen voor de halve finales van de KNVB Beker. Tot nu toe heeft Robin Roefs in elke bekerwedstrijd de positie van doelman veiliggesteld, maar met een prijs op het spel is het onzeker of dit zal doorgaan.

NEC ziet Roefs als de opvolger van Cillessen, en de jonge doelman heeft de kans gekregen om zich verder te ontwikkelen tijdens de bekerwedstrijden. NEC-coach Rogier Meijer heeft echter geen harde toezeggingen gedaan. "We zullen zien of Robin de eerste doelman blijft in de beker," zei de coach tegen De Gelderlander na de overwinning in de kwartfinale tegen ADO Den Haag (3-0).

Roefs speculeert niet over de toekomst. "We zullen zien of ik blijf keepen in de beker," zegt de jonge doelman, die ook vermeldt dat er geen beloftes zijn gedaan. "Het zou geweldig zijn als ik ook de halve finale speel, maar ik zou het begrijpen als de beslissing in het voordeel van Jasper is. In dat geval zou ik echter teleurgesteld zijn. Het is aan de coach."

Voor Roefs is spelen in de KNVB Beker al een droom, en hij erkent zijn rol in het team. "Elke wedstrijd waarin ik mag spelen, is een bonus," legt de doelman uit, tevreden met zijn prestaties tijdens het bekertoernooi. "Ik denk dat ik het goed heb gedaan, maar ik reken nergens op."