Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

Zal NEC Middenvelder Dirk Proper zijn studie stopzetten voor zijn voetbalcarrière?

 

Dirk Proper is niet alleen een van de opvallende middenvelders van NEC, hij is ook een psychologiestudent. Voorlopig kan hij deze twee combineren, maar zodra het zijn voetbalcarrière in de weg staat, zal hij zijn studie stopzetten.

"Ik vind het leuk om verschillende gesprekken te hebben met mensen die niet geïnteresseerd zijn in voetbal, naast het spel dat me van negen tot vijf bezighoudt. Ik vind het leuk om me te kunnen focussen op iets anders," legt Proper uit aan de Volkskrant over zijn psychologiestudie. Daarnaast geeft hij toe dat hij er diep in geïnteresseerd is.

Het voetbal komt echter uiteindelijk op de eerste plaats voor de middenvelder van NEC. "Ik heb elke coach verteld: als mijn studie mijn voetbal in de weg staat, stop ik," zegt hij. Gelukkig helpt coach Rogier Meijer hem actief beheren. Bijvoorbeeld, als de 21-jarige voetballer een examen heeft, verzet Meijer een krachttrainingssessie.

Is de goede vorm van NEC in recente weken te danken aan de geestelijke scherpte van Proper? "Het is niet zo dat ik de tegenstander psychologisch kan breken door mijn studie," zegt hij, lachend. "Maar het kan je inzicht geven in hoe je verschillende jongens kunt stimuleren." Volgens Proper is coach Meijer hier ook erg goed in. Maar de vorm van NEC is niet alleen te danken aan de middenvelder. "Het is een teamprestatie, een inspanning van de hele club."