Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

Wilco van Schaik lacht om de verhuisdozen bij stadion

Wilco van Schaik, algemeen directeur NEC, heeft kostelijk kunnen lachen om de actie van de supporters van de club om een aantal verhuisdozen bij het stadion te plaatsen. Met deze actie wilden de supporters duidelijk maken dat men wil dat van Schaik en ook trainer Rogier Meijer vertrekken bij de club.

NEC Nijmegen heeft niet de beste start van de competitie en na de wedstrijd die men verloor in Almelo kwamen de supporters in opstand. Beetje vroeg natuurlijk want het seizoen duurt nog lang. Na de wedstrijd werden er dus verhuisdozen bij het NEC complex neergelegd met onder meer de nam van de algemeen directeur erop.

In het programma Goedemorgen eredivisie reageerde van Schaik er als volgt op "Er waren zelfs mensen uit Utrecht die me de hele week appjes stuurden: jochie, gaat het wel goed met je?" "Ik zei: joh, het gaat hartstikke goed. Het is een soort beeldvorming. Dan denkt heel Nederland dat we dan morgen op straat staan door een verhuisdoos. Maar zo erg was het nog niet in Nijmegen", vervolgt Van Schaik, die de humor ook wel inziet van de verhuisdozen. "Joh, hier kan ik kostelijk om lachen. Ik heb dit natuurlijk al vaker meegemaakt, dit is niet de eerste keer."

"Wat het in het voetbal is, en dat heb ik ook bij Utrecht al meegemaakt: als één van jullie nou vanavond een spandoekje ophangt en iets over mij roept: Wilco, rot op, of wat dan ook. Dat komt dan op Twitter, Omroep Gelderland neemt het over en vanavond bij ESPN Vandaag wordt gezegd dat de directie van NEC onder druk staat. Bij ons was het intern gewoon rustig", besluit Van Schaik.