Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

Weetjes SC Cambuur - NEC

Vrijdagavond staat voor N.E.C. de wedstrijd tegen SC Cambuur op het programma. De club uit Leeuwarden staat momenteel op de 16e plaats van de Eredivisie, één plek onder N.E.C. Beide ploegen zullen er vrijdag alles aan willen doen om de drie punten over de streep te trekken. Scheidsrechter Jannick van der Laan fluit om 20.00 uur voor de aftrap in het Cambuur Stadion.

Op 20 oktober werd bekend dat Henk de Jong, op doktersadvies, zijn taken als hoofdtrainer van SC Cambuur neerlegde. Pascal Bosschaart en Martijn Barto hebben op interne basis het stokje van de 58-jarige oefenmeester overgenomen.

SC Cambuur heeft dit seizoen, net als N.E.C., moeite met scoren. De ploeg uit de Friese hoofdstad scoorde in elf wedstrijden maar acht keer. Geen enkele Eredivisieploeg vond het net minder vaak. 

Drie van die acht goals werden tegen PSV tegen de touwen gewerkt. Onder toeziend oog van 10.000 Cambuur-supporters wonnen de Leeuwarders in de 8e speelronde van de Eredivisie voor het eerst in haar clubgeschiedenis een wedstrijd van de Eindhovenaren: 3-0. Silvester van der Water, Mitchell Paulissen en Sai van Wermeskerken maakten de treffers.

Het laatste uitdoelpunt van de ploeg van trainer Rogier Meijer is al meer dan twee maanden geleden. Op 1 september scoorde Iván Márquez de 0-1 tegen AZ, waarna de Nijmegenaren een tegengoal kregen en met 1-1 gelijk speelde.

Het laatste treffen met SC Cambuur was op zondag 3 april van dit jaar. Na twee minuten spelen maakte Jonathan Okita de openingstreffer, waarna Mitchell Paulissen namens de Leeuwarders de score weer gelijktrok. In de 77e minuut schoot Javier Vet de Nijmeegse formatie op aangeven van Jonathan Okita naar de overwinning: 1-2.

N.E.C. en SC Cambuur waren 44 keer eerder elkaars tegenstander in officiële wedstrijden. Negentien keer werd er gewonnen, veertien keer verloren en elf keer remiseerden de ploegen. De onderlinge confrontaties werden vooral op het tweede niveau van Nederland afgewerkt. In alleen de Eredivisie stonden de ploegen tien keer tegenover elkaar: dit leverde N.E.C. vier overwinningen, drie gelijke spelen en een even groot aantal nederlagen op.

Het duel van vrijdagavond staat onder leiding van scheidsrechter Jannick van der Laan. Hij wordt daarbij geassisteerd door de heren Bleumink en Nanninga. Vierde official is de heer Timmer. Als VAR neemt de Danny Makkelie plaats in Zeist en hij wordt daarbij geassisteerd door Bas van Dongen. Om 20.00 uur blaast Van der Laan voor het eerst op zijn fluit in Leeuwarden.