Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

Voorbeschouwing FC Groningen - NEC

Vanavond om 18.45 uur treedt N.E.C. in Groningen aan tegen de plaatselijke FC, waartegen de Nijmegenaren het dit seizoen tot dusver prima gedaan hebben. Eerst werd eind oktober in de competitie met 3-0 gewonnen van de Groningers. In een bijzondere setting, met het thuispubliek dat de spelers van buiten het stadion toezong, speelde de ploeg van Rogier Meijer één van de beste wedstrijden van het seizoen. Doelpunten van Ali Akman, Elayis Tavsan en Jonathan Okita zorgden er uiteindelijk voor dat de noorderlingen na negentig minuten teleurgesteld afdropen.

In de achtste finale van het toernooi om de KNVB-beker stond N.E.C. ook tegenover FC Groningen en ook toen werd uiteindelijk aan het langste eind getrokken. In de Euroborg had FC Groningen toen weliswaar het betere van het spel, maar N.E.C. won met 1-2 door treffers van huurlingen Calvin Verdonk en Mikkel Duelund. Laatstgenoemde is er vanavond in Groningen helaas niet bij. De Deen liep afgelopen zondag, in de verloren thuiswedstrijd tegen AZ, een enkelblessure op.

Enkele spelers die er vorige week niet bij waren, keren juist terug in de selectie van Rogier Meijer. Zo zal Wilfried Bony vanavond, na een lange absentie op de bank plaatsnemen en keren Elayis Tavsan, Javier Vet en Iván Márquez terug van ziekte.

N.E.C. verloor afgelopen weekend van AZ, maar liet bij vlagen prima voetbal zien. Hopelijk zorgt het voor net dat beetje vertrouwen dat kan helpen om deze zespuntenwedstrijd (FC Groningen staat één plaats onder N.E.C. en heeft slechts één punt minder) in Nijmeegs voordeel te beslissen. Ook FC Groningen zal echter vertrouwen hebben getankt. De ploeg van Danny Buijs (die zelf door een schorsing op de tribune moest plaatsnemen) wist in De Kuip een zwaarbevochten punt uit het vuur te slepen tegen Feyenoord (1-1).

Danny Buijs kan vanavond putten uit een nagenoeg complete selectie. Achter de naam van Neraysho Kasanwirjo staat nog een vraagteken en Jan Hoekstram, Daniël van Kaam en Radinio Balker ontbreken sowieso, maar verder is iedereen beschikbaar. Bij N.E.C. ontbreekt Jordy Bruijn nog altijd.

De wedstrijd in Groningen staat onder leiding van scheidsrechter Sander van Eijk, die N.E.C. dit seizoen één keer eerder onder zijn hoede had (NEC - PEC Zwolle, 2-0). De wedstrijd is in zijn geheel te zien op ESPN.