Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

Verloren zoon Sylla Sow keert na acht jaar terug naar het Goffertstadion

 

Sylla Sow is de vierde en laatste versterking van de wintertransferperiode. De 27-jarige spits keert na meer dan acht jaar terug naar het Goffertstadion. N.E.C. neemt Sow over van Go Ahead Eagles voor ten minste de rest van het seizoen. De club heeft een eenzijdige optie om het contract na dit seizoen met een jaar te verlengen.

Geboren in Nijmegen, doorliep Sow de jeugdacademie van N.E.C. Hij maakte echter nooit zijn debuut in het eerste team, want hij verhuisde in 2015 naar FC Utrecht. Met hen maakte hij zijn Eredivisie-debuut in 2018. Dit, samen met optredens voor RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles, brengt zijn totale aantal Eredivisie-wedstrijden op bijna honderd. Hij speelde ook een seizoen voor Sheffield Wednesday in League One.

Terugkeren naar zijn oude jachtvelden geeft Sow veel voldoening. “Ik ben een trotse Nijmegenaar. Ik heb hier lang gevoetbald, was ballenjongen en elke keer als ik de stad in ga, voel ik me gekieteld. Spelen voor de club waar je van houdt, is een droom die uitkomt. Ik kijk er echt naar uit om mijn opwachting te maken in de Goffert.”

Technisch directeur Carlos Aalbers zei: “Met Sylla hebben we de gewenste versterking voor de aanvalslinie. Het feit dat Sylla uit Nijmegen komt, maakt het verhaal compleet. We kijken ernaar uit om ons doel met hem te bereiken!”

In de eerste helft van dit seizoen miste Sow slechts één wedstrijd voor de Eagles. Bij N.E.C. zal de spits met nummer 19 spelen.