Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

Van China naar Nijmegen: Chery schittert bij NEC

 

Ondanks zijn leeftijd, is de 35-jarige spelverdeler Tjaronn Chery nog steeds vol ambitie bij NEC. Hij verhuisde vorige maand naar Nijmegen en scoorde prompt in zijn eerste twee wedstrijden.

Chery keerde de Eredivisie in 2015 de rug toe en kwam na ruim acht jaar terug. "Ik ben blij dat ik terug ben. Ik denk dat de fans ook blij zijn dat ik ze weer kan vermaken. Ze zijn ook blij met mijn terugkeer," vertelt hij aan ESPN. Chery bracht de afgelopen jaren door in relatieve onbekendheid in China, Turkije en Israël. "Ik ben de afgelopen jaren heel actief geweest. Ik ben blij dat mensen in Nederland kunnen zien dat ik het nog steeds heb. Hopelijk kan ik zo doorgaan."

NEC verkocht Magnus Mattsson voor een recordbedrag aan FC Kopenhagen. Met Chery lijkt het Nijmeegse team de perfecte vervanger te hebben gevonden. "Ik ben hier niet om iemand te vervangen, ik ben hier om het team te ondersteunen. En van daaruit wil ik het hoogst mogelijke bereiken."

Dinsdag speelt NEC in de kwartfinale van de KNVB Beker tegen ADO Den Haag. Chery is ervan overtuigd dat zijn team de finale zal halen. "Waarom eigenlijk niet? Bekerwedstrijden zijn uniek. Als we morgen winnen, zijn we er bijna. Ik heb het gevoel dat we heel ver kunnen komen."