Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

Spectaculaire comeback van N.E.C. leidt tot overwinning op Heracles Almelo

N.E.C. presteerde aanzienlijk beter dan Heracles Almelo tijdens een wedstrijd op hun thuisveld zaterdagavond. Ondanks dat Heracles de leiding had in de rust, keerde het tij overtuigend in de tweede helft met een dubbele slag van Koki Ogawa en een doelpunt van Tjaronn Chery, wat leidde tot een 3-1 eindstand.

Heracles begon aanvankelijk sterk in het volle Goffertstadion. Al in de derde minuut scoorde spits Jizz Hornkamp een doelpunt van dichtbij achter Jasper Cillessen met een kopbal. N.E.C. herpakte zich echter snel, creëerde enkele uitstekende scoringskansen, maar Sontje Hansen kon een verkeerd beoordeelde terugspeelbal niet benutten en de poging van Mees Hoedemakers werd geblokkeerd door keeper Michael Brouwer.

Tegen de verwachting in, leek Heracles op weg om hun voorsprong te verdubbelen, maar een doelpunt van oud N.E.C.-speler Jordy Bruijn werd door de VAR afgekeurd wegens buitenspel. Dit werd gevolgd door een reeks kansen voor N.E.C., met Dirk Proper en Koki Ogawa die beiden niet konden scoren. Het feit dat N.E.C. voor de rust niet scoorde, was tamelijk verrassend.

Bij aanvang van de tweede helft kwam het team van Rogier Meijer sterk voor de dag. Enkele minuten na de rust, verzekerde Ogawa een strafschop die hij succesvol benutte om de score op 1-1 te brengen. N.E.C. drukte Heracles voortdurend in een hoek, wat al snel leidde tot N.E.C. die terecht de leiding nam met een uitzonderlijke cross van Sontje Hansen die netjes binnen werd gekopt door Ogawa.

N.E.C., gesteund door hun aanhang, zocht naar meer doelpunten. Het cruciale moment kwam in de 66e minuut met een overtreding op Hansen net buiten het strafschopgebied. Tjaronn Chery, die de vorige week in zijn debuut tegen Go Ahead Eagles scoorde, benutte deze vrije trap succesvol, door tegen het net aan te schieten.

N.E.C. sloot de wedstrijd vakkundig af. Sylla Sow, op de laatste dag van de transferperiode getekend door N.E.C., kreeg zijn debuut onder luid applaus. Deze overwinning op Heracles verlengt de ongeslagen reeks van N.E.C. in de competitie tot zeven wedstrijden.

N.E.C. komt volgende dinsdag om 20:00 weer in actie in de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker, waar zij ADO Den Haag zullen ontvangen in het Goffertstadion.