Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

Spanning op de Afloop: N.E.C. kwalificeert zich voor KPN eDivisie play-offs

 

Op de laatste speeldag van de reguliere competitie haalde N.E.C. de play-offs van de KPN eDivisie. Een toernooi met zeven andere clubs zal bepalen wie het laatste ticket voor de felbegeerde KPN eDivisie Finals krijgt.

Op de laatste dag van de competitie namen Mounir El Kahtaoui en Berat Çepe, e-atleten van N.E.C., het op tegen Heracles Almelo en naaste concurrent RKC Waalwijk. Over twee wedstrijden verloren de spelers uit Nijmegen nipt met 4-5 van de mannen uit Almelo, die eerder een plaats in de finale dag hadden veiliggesteld met een eerdere periode titel. In de daaropvolgende wedstrijd, ook de laatste van het reguliere seizoen, zette N.E.C. overtuigend de spelers van Waalwijk opzij: 3-6.

De overwinning op RKC Waalwijk is voldoende voor N.E.C. om zich te kwalificeren voor de play-offs. Als dertiende in de ranglijst zal het team uit Nijmegen, samen met de teams op de plaatsen acht tot en met vijftien, strijden om het laatste ticket naar de KPN eDivisie Finals. De top zeven clubs in de ranglijst, inclusief de periodewinnaars, hebben zich automatisch gekwalificeerd voor de finale ronde.

De play-offs zullen plaatsvinden op 27 februari. De winnaar zal zich bij de reeds gekwalificeerde teams voegen in de jacht op de nationale titel bij de KPN eDivisie Finals, die op zaterdag 30 maart gespeeld zullen worden. Naast de kampioenschapsbeker zijn er ook nog €50.000 prijzengeld en vier globale series play-off plaatsen voor de FIFA eWorld Cup te winnen.