Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

Sjang Emons verlaat de Raad van Commissarissen (RvC) van N.E.C.

Na drie zittingstermijnen verlaat Sjang Emons de Raad van Commissarissen (RvC) van N.E.C. Emons heeft negen jaar de verantwoordelijkheid gedragen als toezichthouder. Hij maakte in die periode twee degradaties alsmede twee promoties mee.

Emons was vanaf 2014 lid van de RvC van N.E.C. De transportondernemer uit Milsbeek, die eerder door zijn zoon Daan werd opgevolgd in de Emons Group, stapt uit de RvC op het moment dat de club stabiel in de Eredivisie is teruggekomen. Emons beheerde de portefeuille van commerciële zaken.

Emons kijkt met een tevreden gevoel terug op zijn periode bij de Nijmeegse club: “Ik kwam in 2014 binnen en maakte daarna de degradatie mee, waarna we als RvC direct voor een uitdaging stonden. Binnen één jaar was de club terug op het hoogste niveau, maar twee jaar later ging het weer mis. Toen duurde het vier jaar voordat we weer promoveerde. Ik denk dat we als RvC in die vier jaar samen met de directie een fundament hebben gelegd. Op basis van onze ervaring van het verleden in combinatie met de kwaliteiten die we allen hadden. Dat heeft ervoor gezorgd dat we nu met een steviger fundament teruggekeerd zijn in de Eredivisie, met een beter perspectief naar de toekomst. Een toezichthouder is er als klankbord en inspirator voor de directie alsmede om de continuïteit van de club te waarborgen. Als je kijkt waar de club nu staat kijk ik met een tevreden gevoel terug op die negen jaar. Ik heb met fantastische collega’s in de RvC mogen werken in diverse samenstellingen. De club zit in mijn hart en ik zal zeker als supporter naar de wedstrijden van N.E.C. blijven komen”.

Voorzitter Ron van Oijen is Emons dankbaar voor de tijd en aandacht die hij aan zijn commissariaat heeft besteed. “Sjang was een zeer betrokken commissaris met een zeer grote en brede ervaring vanuit zijn ondernemerschap. Zijn commerciële gevoel heeft hij voor de club op een uitstekende en kwalitatieve manier ingezet in zijn rol als toezichthouder. Sjang was de afgelopen negen jaar zeer betrokken en daarmee zeker geen commissaris op afstand. Hij heeft meerdere perioden meegemaakt voor N.E.C. en vooral ook de perioden waarin het niet goed ging met de club. Juist dan bleef Sjang zich inzetten voor en geloven in een stabiele en duurzame toekomst van N.E.C. Toezichthouder bij N.E.C. is een onbetaalde functie en als je dan de uren ziet die Sjang aan N.E.C. heeft besteed met zijn adviezen kunnen we hem alleen maar heel dankbaar zijn.”

Bron: NEC