Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

Rogier Meijer: “We moeten op de top van ons kunnen zijn om van Feyenoord te winnen”

Na de puntendeling in Utrecht bij de plaatselijke FC staat voor N.E.C. zondagmiddag de volgende uitdaging alweer op het programma. Om 14.30 uur wordt er in het Goffertstadion afgetrapt tegen Feyenoord. Trainer Rogier Meijer blikt vooruit. 

“Het mes snijdt bij ons aan twee kanten. We hebben laten zien dat we moeilijk te verslaan zijn. Aan de andere kant zullen we ook wedstrijden moeten winnen, anders schiet het natuurlijk niet op. We zijn veel met de aanvallers bezig om in het laatste gedeelte van het veld loopacties te maken en tot afronden te komen. We hebben hier veel aandacht voor en hopelijk zal dit uiteindelijk zijn vruchten afwerpen. We hebben genoeg spelers die een goal kunnen maken en ik ben ervan overtuigd dat dit snel zal gebeuren. Het seizoen is na zeven wedstrijden nog niet gespeeld, het gaat er om waar we aan het einde van de rit staan.” 

Selectie

Vanwege de interlandperiode hoefde de ploeg van trainer Rogier Meijer vorig weekend niet in competitieverband in actie te komen. Meijer stelt: “Je weet dat de interlandperiode eraan komt, daar plannen we naartoe. Ik ben in ieder geval blij dat Jasper Cillessen en Elayis Tavsan fit zijn teruggekeerd.”

Meijer beschikt zondag niet over een compleet fitte selectie: “Jordy Bruijn en Joris Kramer zijn herstellende, maar zijn er zondag - net als de zieke Ilias Bronkhorst - niet bij. Oussama Tannane is weer fit en de terugkeer van Philippe Sandler zal ook niet meer op zich laten wachten.” 

Hoe de basis eruit ziet als iedereen fit is, weet de 41-jarige Meijer nog niet: “We hebben regelmatig keuzes moeten maken op basis van de beschikbare spelers. Ik heb liever dat alle spelers fit zijn, zodat we kunnen selecteren op basis van wedstrijdbeeld en vorm.”

Feyenoord 

"We moeten op de top van ons kunnen zijn om van Feyenoord te winnen. Ze hebben een sterke selectie en hebben dit seizoen alleen van PSV verloren. Ze hebben wat andere type spelers dan voorgaande jaren, maar er is veel kwaliteit naar Rotterdam gehaald. Ze spelen met veel druk, daar moeten we onderuit zien te voetballen. Ik ben ervan overtuigd dat we ruimte en kansen zullen krijgen. Ik wil zondag een ploeg zien die er alles aan zal doen om van Feyenoord te winnen: een mooie uitdaging.”

De Nijmegenaren hopen op een stunt tegen Feyenoord. “We zijn vorig jaar tegen zowel Ajax, PSV als Feyenoord al dicht bij een resultaat geweest, dus het wordt wel een keer tijd dat we topclub van de winst houden”, sluit de Doetinchemmer met een knipoog af.