Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

Rogier Meijer: “Vol goede moed richting duel tegen Feyenoord “

 

Afgelopen woensdagavond heeft N.E.C. de bekerwedstrijd tegen FC Groningen met 1-2 gewonnen. De Nijmegenaren mogen zich gaan opmaken voor een thuiswedstrijd bij de laatste acht in het bekertoernooi. Zondagmiddag staat voor N.E.C. een lastige competitiewedstrijd op het programma tegen de nummer drie van de Eredivisie, Feyenoord. Pol van Boekel is de scheidsrechter van dienst.

N.E.C. en Feyenoord troffen elkaar veertig keer eerder in een Eredivisieduel in het Goffertstadion. Daarvan wisten de Nijmegenaren er elf in winst om te zetten, zes keer werd er gelijk gespeeld en in 23 van de gevallen gingen de punten mee naar Rotterdam.  

De oefenmeester blikt terug op de wedstrijd tegen FC Groningen: ”We hebben de kwartfinale gehaald en dat is mooie prestatie voor het tweede jaar op rij. De volgende wedstrijd wordt sowieso een thuiswedstrijd. Aankomende zaterdag zal de loting uitwijzen welke tegenstander we treffen.”

“De jongens die er al wat langer uit zijn zullen er zondag ook niet bij zijn. Jordy Bruijn bekijken we per dag hoe dat gaat. Hij heeft de hele week een gedeelte van de training meegedaan. Het gaat wel beter, maar zondag is erg kortdag. Verder heeft Javier Vet wat klachten overgehouden aan de wedstrijd van woensdag. Uiteindelijk winnen we die wedstrijd en dat geeft veel energie. De jongens zijn alweer redelijk hersteld, dus ik verwacht zondag daar geen problemen. Dat geeft ook vertrouwen en energie voor de toekomst. Het is écht een groep, iedereen helpt elkaar. Dat is prettig om als trainer te zien”, zegt Rogier Meijer over de invulling van zijn selectie.

Rogier Meijer blikt vooruit: “Het zal een lastige wedstrijd worden. Feyenoord is een goede vorm en speelt met veel druk naar voren en goed voetbal. We zullen dus compact moeten spelen en de ruimtes klein houden. Momenten, kansen en mogelijkheden komen er altijd en daar zullen we nu extra gebruik van moeten maken. Het is ook een kwestie van durven en risico nemen. We hebben daar laten zien dat we lastig te bespelen zijn, als we het goed uitvoeren. Het zal in ieder geval een leuke wedstrijd worden en een goede uitdaging voor onze spelers. We gaan een plan maken, maar dat zullen we wel top moeten uitvoeren. Feyenoord heeft namelijk wel de kwaliteiten om dat te doorbreken”, aldus de oefenmeester.

 

Bron: NEC