Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

Overwinning voor Nijmegen

NEC heeft een voorsprong op Fortuna Sittard van drie punten op de ranglijst. Beide ploegen eindigden met tien spelers, maar de Nijmeegse ploeg had thuis een overwinning met 4-1.

In het duel tussen NEC en Fortuna ging het om het veiligstellen van een plek in het linkerrijtje. Ondanks het gebrek aan spanning aan het begin van de wedstrijd moest Fortuna na 20 minuten verder spelen zonder Tijjani Noslin. De twee doelpunten die volgden door Nijmegen in de tweede helft waren een flinke klap voor Fortuna. Magnus Mattsson scoorde in de eerste helft een schitterend doelpunt. Als gevolg hiervan had NEC bij rust al 2 punten voorsprong.

In de tweede helft was Fortuna opnieuw hoopvol. Mees Hoedemakers kreeg een rode kaart nadat hij een soortgelijke overtreding had begaan tegen Noslin. Hierdoor verloor NEC zijn voordeel. De bezoekers waren opnieuw enthousiast doordat Kaj Sierhuis twintig minuten voor tijd de stand op 2-1 bracht. Het zou nog een spannende slotfase worden.

Maar dat was niet het geval. Nog geen minuut na het doelpunt, scoorde NEC weer. Een keer meer was Mattsson de gevierde man. Vijf minuten later scoorde Sontje Hansen een uitstekend doelpunt en werd het 4-1, wat uiteindelijk de eindstand was.

NEC won de wedstrijd met een score van 4-1. De ploeg van Rogier Meijer staat nu op de achtste plaats. Fortuna staat nu op de tiende plaats.