Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

Oussama Tannane bijt van zich af

Zondag a.s. in de Gelredome de clash tussen Vitesse en NEC. In aanloop naar die wedstrijd sprak de Gelderlander met oud Vitessenaar en nu NEC speler Oussama Tannane en die beet aardig van zich af want hij vindt dat mensen vooroordelen over hem hebben en voert daar een strijd mee.

In het gesprek zei hij o.a. "Dusan Tadic pakte bij Ajax Sergiño Dest eens bij de keel. Dat vonden velen geweldig. Hij trad op als leider, werd gezegd. Nou, laat Tannane dat eens doen. Kijk dan naar de reacties. Dan is het heetgebakerd", begint hij. Ik kan heel goed op eigen benen staan. Als je Tannane neemt, krijg je passie. De beeldvorming is alleen anders."

Verder stelt hij dat spelers als Lisandro Martinez en Edson Alvarez wel in de smaak vallen bij hun passie en dat hoort zo vindt hij. Hij zegt verder “Ik vecht tegen vooroordelen. Tegen onrecht. Ik ren altijd met de wind tegen. Van een negatief beeld kom je moeilijk af. Maar als ik me dat alles aantrok, zat ik nu in de put. Ik heb ruggengraat. In het veld ga ik mijn eigen weg. Mijn benen vertellen mijn verhaal."

Zondag a.s. staat hij als NEC speler tegenover zijn oude club en dat is toch speciaal. Tannane vertrok bij Vitesse omdat hij niet met toenmalig trainer Thomas Letsch door één deur kon. Tannane koestert geen enkele wrok tegen de club Vitesse maar de situatie met trainer Letsch voelde voor hem als een aanslag. Hij weet nu nog niet waarom het zo is gelopen en waarom Letsch zo heeft gehandeld.

Volgens Tannane werd er in die periode niet gelijk behandeld. "Ja, ik was bezig met een transfer, maar ik was niet de enige. Riechedly Bazoer zei dat. Matus Bero. Er waren er meer. Maar die bleven in de basis staan. Dat kan niet", besluit hij.