Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

Ook onveilig dak op stadion NEC?

 

 

Volgens Omroep Gelderland heeft NEC Nijmegen nog een groot probleem na het instorten van het uitvak. Nu lijkt het dak niet veilig genoeg en niet berekend zijn op een zware storm.

De omroep meld dit na eigen onderzoek en dat er grote twijfels zijn bij deskundigen over het dak in De Goffert. De staalconstructie zou roestig zijn en daarnaast kan stevige wind een gevaar vormen, omdat de constructie daar wellicht niet op berekend is. De deskundigen zijn bang voor ongelukken met zware gevolgen.

In De Geldelander laat NEC bij monde van stadionmanager Theo van Benthum weten dat er geen gevaar is en dat het dak nog tot zeker 2025 mee zou kunnen. "Wat ons betreft is er niks aan de hand. We moeten alleen het onderhoud verbeteren qua roestvorming. De Omgevingsdienst zei ook dat we wel onderhoud moesten uitvoeren aan het dak."

Dat staat voor april van dit jaar gepland. Supporters die zaterdag naar de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk willen komen, kunnen dat volgens Van Benthum dus veilig doen. "Het dak is zo veilig als wat. Het is niet nodig dat de supporters zaterdag thuisblijven omdat ze zich zorgen maken over de veiligheid in het stadion."