Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

Ongeslagen bij Ajax: N.E.C. pakt punt in Johan Cruijff Arena door González's late goal

Op zondag wist N.E.C. een gelijkspel te behalen tijdens hun bezoek aan Ajax. Het leek erop dat N.E.C. zonder resultaat naar huis zou terugkeren, maar een late blessuretijd 2-2 goal van Rober González bewees het tegendeel.

Het team uit Nijmegen had een moeilijke start van de wedstrijd omdat doelman Jasper Cillessen niet in staat was om een schot van Jaydon Banel, doorgegeven door Brian Brobbey, te stoppen, waardoor ze vroeg een 1-0 toestonden. In tegenstelling tot de wedstrijd van vorige week tegen RKC Waalwijk, verloor N.E.C. niet aan momentum en wist het effectief weerstand te bieden aan het thuisteam. Sterker nog, Brobbey's goal was Ajax's enige significante poging in de eerste helft.

Rogier Meijer's mannen hadden substantieel balbezit en creëerden een paar kansen om gelijk te maken. Diant Ramaj kaatste een schot van Bart van Rooij terug en redde een hoekschop van Calvin Verdonk. Sontje Hansen, een voormalige speler uit het tegenstander team, had de beste scorekans voor de rust. Tjaronn Chery passte hem een sterke bal, maar Hansen slaagde er niet in om de doelman van Ajax te verslaan met zijn linker voet.

Rogier Meijer's mannen kwamen sterk uit de startblokken voor de tweede helft. Koki Ogawa miste op een haar na een kopbal in te koppen, en een lob schot van Youri Baas op de verre paal resulteerde bijna in een doelpunt. Na een uur spelen leidde goed spel van N.E.C. ertoe dat Ajax-verdediger Jorrel Hato zijn eigen doel voorbijschoof.

Een fietsgoal van Verdonk een paar minuten later resulteerde bijna in een voorsprong voor N.E.C. Maar Ajax gaf niet op en bleef druk uitoefenen, dichter bij het doel van Cillessen. Net nadat Lasse Schöne zijn stempel op het veld drukte als de buitenlander met de meeste wedstrijden (434) in de Eredivisie, schoot Carlos Forbs een schot voorbij de keeper van het bezoekende team.

De Deense recordhouder wilde zijn terugkeer markeren en had een doelpunt op zijn naam, maar zijn vrije trap knalde tegen de lat. Schöne en zijn teamgenoten gaven niet op en in de blessuretijd kreeg het team onder leiding van Meijer wat het verdiende. Invaller González tikte de bal in het open doel van een voorzet van Schöne, waardoor zijn team een punt in de Johan Cruijff Arena verdiende. Zo wist N.E.C. de spijt van een carnavalswedstrijd tegen RKC Waalwijk van zich af te spoelen, met goede moed naar de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam volgende zaterdag.