Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

N.E.C. zet een sterk optreden neer tegen Feyenoord om een kostbaar punt veilig te stellen

Op zondag slaagde N.E.C. erin om een punt veilig te stellen in hun uitwedstrijd tegen Feyenoord. Ze verkeerden al vroeg in een 2-0 achterstand en hadden het moeilijk tegen Feyenoords energieke spel. N.E.C. maakte echter vlak voor rust een comeback dankzij Dirk Proper, en een uur in de wedstrijd hielp Magnus Mattsson de 2-2 gelijkmaker te beveiligen.

Feyenoord begon het spel agressief en zette N.E.C. vanaf de eerste minuut onophoudelijk onder druk. Deze strategie wierp vruchten af in de 17e minuut met het openingsdoelpunt. Na een scramble vond de bal zijn weg naar de voeten van Javairo Dilrosun. De vleugelspeler krulde vervolgens de bal buiten het bereik van Jasper Cillessen in de verre hoek. Slechts 10 minuten later, was de score verdubbeld toen Eredivisie’s topscorer Santiago Gimenez het net raakte. N.E.C., een speler te kort vanwege een hoofdblessure van Bart van Rooij, was op dit cruciale moment in het nadeel.

Na een 2-0 achterstand en met Sai van Wermeskerken in plaats van de geblesseerde Van Rooij, slaagde N.E.C. erin om weer wat controle over de bal te krijgen en meer kansen te creëren. In de laatste minuten van de eerste helft gaf Rober González een vrije trap aan Koki Ogawa. De Japanse spits presenteerde de bal perfect aan Dirk Proper die het in het net schoot.

Het doelpunt leek een motivatieboost te geven aan het team uit Nijmegen. Nauwelijks acht minuten in de tweede helft schoot Magnus Mattsson hard vanaf ongeveer 20 meter afstand. Feyenoords keeper Justin Bijlow werd verrast en kon niet reageren op het schot. Dit was de tiende goal van Mattsson dit seizoen. Na de schokkende gelijkmaker ging de intensiteit van N.E.C. omlaag, en nam Feyenoord de controle over. Quinten Timber en Wieffer hadden nog een paar kleine scoringskansen voor Rotterdam, maar er werden geen substantiële kansen gecreëerd.

De strakke verdediging van N.E.C. was cruciaal bij het weerstaan van Feyenoords aanvallen. Het team bleef sterk tijdens de laatste 10 minuten van de wedstrijd met de vocale steun van de 1200 meegereisde supporters.

Het behaalde punt van N.E.C. tegen het op een na beste team van de Eredivisie markeert een veelbelovende start van hun kalenderjaar en een uitdagende week die voor de boeg ligt. Het team speelt woensdag tegen Go Ahead Eagles in de TOTO KNVB Cup kwartfinales in het Goffert Stadion, en FC Twente staat gepland om volgende zaterdag Nijmegen te bezoeken.