Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

N.E.C. verplettert Sparta Rotterdam in zinderende wedstrijd

N.E.C. behaalde zaterdagavond uitstekende resultaten in de strijd om de plaatsen voor de Europese voetbal play-offs. Ze versloegen Sparta Rotterdam met een 2-0 overwinning op eigen veld dankzij prachtige afstandsschoten van Dirk Proper en Calvin Verdonk.

Voordat het eerste fluitsignaal klonk, werd Lasse Schöne gevierd. Afgelopen week speelde de Deen zijn 434e wedstrijd in de Eredivisie, waardoor hij de buitenlander is met de meeste wedstrijden in de Nederlandse competitie. Een vuurwerkshow voor de wedstrijd zorgde voor opwinding in het uitverkochte Goffertstadion.

Het enthousiasme van het publiek werd weerspiegeld in het team van Rogier Meijer. De club uit Nijmegen creëerde snel meerdere kansen. Dirk Proper stond perfect gepositioneerd in het strafschopgebied van de tegenstander na een fantastische reeks gestart vanuit hun eigen helft. De Sparta-doelman Nick Olij hield echter de inzet van Proper vanuit de hoek tegen.

Na ruim een half uur spelen kon Olij niet reageren op een nieuwe poging van de jarige jongen op het middenveld. Op ongeveer 20 meter van het doel besloot Proper snel de hoek te richten, wat tot een doelpunt leidde. Nauwelijks vier minuten later volgde Calvin Verdonk in de voetsporen van zijn aanvoerder door een vrije trap in de bovenhoek te krullen.

Ondanks dat 'N.E.C' met een comfortabele 2-0 voorsprong de tweede helft inging, werd er slordig begonnen. Daarentegen kwamen de Rotterdammers sterker uit de kleedkamer en hadden snel een paar goede kansen. Cillessen was klaar voor een kopbal van Koki Saito en keek toe hoe de ongemarkeerde Shunsuke Mito, een van de vier Japanse spelers op het veld, de bal hoog over het doel stuurde.

Inzicht in hun positie speelde het Nijmeegse team vaardig de rest van de wedstrijd. Invallers Sylla Sow en Lars Olden Larsen hadden aan het einde van de wedstrijd nog een paar kansen die meer glans aan de overwinning hadden kunnen geven, maar er werden geen doelpunten meer gescoord. De grootste teleurstelling van de avond was de blessure van aanvoerder Proper vijftien minuten voor het einde van de wedstrijd.

Het allerbelangrijkste is dat ze die avond de overwinning veiligstelden tegenover rivaal Sparta Rotterdam. Als gevolg daarvan blijft N.E.C. zevende in de Eredivisie. Dinsdagavond gaan de mannen van Meijer naar Leeuwarden voor de halve finale tegen SC Cambuur in de TOTO KNVB Beker.