Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

NEC verliest van AZ na een prima wedstrijd

Vandaag treffen NEC Nijmegen en AZ Alkmaar elkaar in een zonnig Goffert Stadion in Nijmegen. NEC staat verassend op plek 9 in de eredivisie maar bij winst klimt het naar plaats 8 door het verlies eerder vandaag van SC Cambuur in Enschede. AZ bezit plaats 4 en kan bij winst op 1 punt van nummer 3 Feyenoord, die punten liet liggen tegen FC Groningen, komen dus beide ploegen willen vandaag de drie punten halen.

De namen van beide teams vandaag:

Screenshot_20220306-174957_Twitter   Screenshot_20220306-190220_Twitter

De thuisploeg begint goed aan de wedstrijd en krijgt in de 2e minuut al een corner door goed werk van Mikkel Duelund.

In de 7e minuut lijkt NEC een grote kans te krijgen als Ali Akman weg wordt gestuurd en hij omspeelt de keeper en schiet dan vanuit een moeilijke hoek de bal in het zijnet. Dan blijkt dat hij buitenspel staat.

Direct daarna aan de andere kant is het Jesper Karlsson die AZ op een 0-1 voorsprong brengt nadat hij een lange bal van Witry op de borst aanneemt en hard uithaalt. Hij lijkt hands te maken maar volgens scheidsrechter Bas Nijhuis en de VAR niet maar volgens alles wat een NEC hart heeft wel, het lijkt dat de bal over de arm van Karlsson rolt, dus telt de goal en staat het gewoon 0-1.

In de 20ste minuut moet Mikkel Duelund geblesseerd het veld verlaten en wordt vervangen door Calvin Verdonk. NEC geeft niet op en gaat weer ten strijde op de gelijkmaker te maken en vooral Ali Akman en Jonathan Okita maken het de Alkmaarse verdedigers heel erg moeilijk.

In de 29ste minuut krijgt Evjen een vrije schietkans maar zijn schot gaat over. Dat was even billenknijpen.

In de 38ste minuut is het dan bijna raak als Ali Akman Bart van Rooij heerlijk vrijspeelt maar zijn schot gaat net voorlangs. In de 42ste minuut krijgt AZ keeper Peter Vindahl een gele kaart wegens tijdrekken.

In de 44e minuut krijgt NEC een hoekschop en die wordt door Lasse Schöne genomen en perfect op het hoofd van Rodrigo Guth en die kopt snoeihard de 1-1 binnen. Met deze 1-1 gaan beide ploegen rusten.

Screenshot_20220306-181138_Twitter

NEC is fel uit de kleedkamer gekomen en Jonathan Okita probeert het eens maar vind de handen van Vindahl. Een paar minuten later moet de thuisploeg op voorsprong komen als Souffian el Karouani geheel vrijstaand op een meter of 3 voor de goal kan inschieten maar hij volleert de bal naast.

NEC is de betere ploeg en AZ beperkt zich tot counteren maar kunnen via Vangelis Pavlidis gevaarlijk worden maar zijn schot gaat over. Direct daarna schiet Jesper Karlsson hard op de vuisten van Mattijs Branderhorst. Ali Akman krijgt in de 62ste minuut een kopkans maar hij komt net tekort om in te koppen.

AZ gaat in de 63ste minuut wisselen en brengen Zakaria Aboukhlal en Kamal Sowah voor Vangelis Pavlidis en Dani de Wit.

AZ komt dan beter in de wedstrijd maar de thuisploeg blijft gevaarlijk. Dirk Proper komt dan bij AZ Edgar Barreto vervangen, de oude strijder zit erdoor.

In de 70ste minuut is het Jesper Karlsson die AZ op een 1-2 voorsprong zet. Ali Akman sticht in de 76ste minuut gevaar maar zijn indraaiende voorzet kan niet door een NEC’ er binnen gelopen worden. Direct daarna staat het maar zo 1-3 door Hakon Evjen nadat Matthijs Branderhorst eerst een knappe redding heeft op een schot van Zakaria Aboukhlal en Evjen de rebound binnen werkt en dat voelt zo onterecht bij de NEC fans maar helaas werkt het soms wel zo.

In de 82ste minuut komt Ali Akman nog vrij bij de tweede paal maar als hij vergeet te schieten gaat de kans voorbij.

In de 83ste minuut maakt Mathias de Wolf na lang blessureleed zijn rentree in het eerste van NEC en dat is een lichtpuntje en hij vervangt Magnus Mattsson en gelijkertijd komt Ilias Bronkhorst voor Ali Akman.

Direct daarna haalt Bruno Martins Indi een bal van de lijn en daar zit het geluk ook niet mee voor NEC. AZ begint aardig met tijdrekken en het is aan de scheidsrechter om daartegen op te treden. Sam Beukema komt Jesper Karlsson nog vervangen bij AZ en dat kost ook weer tijd. Vier minuten extra tijd komt erbij maar daarin wordt niet gescoord dus blijft het bij de 1-3 stand.