Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

NEC verliest in eigen huis van medepromovendi SC Cambuur

Vanavond in een helaas leeg Goffert Stadion in Nijmegen de confrontatie tussen de promovendi NEC en SC Cambuur. Beide ploegen doen het tot nu toe ontzettend goed en staan op plaats 8 (NEC) en 7 (SC Cambuur) in de eredivisie met een onderling verschil van 2 punten. N.E.C. en SC Cambuur troffen elkaar tot op heden vier keer eerder in een Eredivisieduel in het Goffertstadion. Daarvan wisten de Nijmegenaren er drie in winst om te zetten en één keer werd er gelijk gespeeld. De ploeg uit Nijmegen verloor in een Eredivisieduel nog nooit van SC Cambuur. Tijdens de laatste keer dat beide ploegen in Nijmegen tegenover elkaar stonden in competitieverband, op 17 januari 2021, werd het 0-0 in het Goffertstadion.

Vorige week ontbrak bij NEC Elayis Tavsan door een blessure en speelde Magnus Mattsson in zijn plaats. Mocht Tavsan weer fit genoeg zijn, dan zal hij naar verwachting zijn plek weer innemen. Bij SC Cambuur ontbreekt Marco Tol en is David Sambissa een twijfelgeval. Daartegenover staat dat Robin Maulun weer volledig inzetbaar is morgen en ook Filip Krastev in principe gewoon weer bij de selectie zit.”

NEC trainer Rogier Meijer kwam met de volgende basis:

Mattijs Branderhorst

Bart van Rooij, Iván Márquez, Cas Odenthal, Souffian El Karouani

Lasse Schöne, Edgar Barreto, Jordy Bruijn

Elayis Tavsan, Ali Akman, Magnus Mattsson

Wissels: Danny Vukovic, Robin Roefs, Ilias Bronkhorst, Rodrigo Guth, Calvin Verdonk, Mikkel Dueland, Javier Vet, Thomas Beekman, Dirk Propper, Ole Romeny

SC Cambuur trainer Henk de Jong kwam met de volgende elf nam:

Sonny Stevens

Doke Schmidt, Calvin Mac-Intosch, Erik Schouten, Alex Bangura

Mees Hoedemakers

Nick Doodeman, Jamie Jacobs, Robert Mauliun, Issa Kallon

Roberts Uldrikis

Wissels: Pieter Bos, Brett Minnema, Jasper ter Heide, Maxim Gullit, Mitchell Paulissen, Filip Krastev, Jhondly van der Meer, Tom Boere, Sam Hendriks, Michael Breij, Tamas Kiss

Het duel van vrijdagavond in het Goffertstadion staat onder leiding van scheidsrechter Rob Dieperink. De wedstrijd wordt gespeelt in troosteloze omstandigheden en met hondenweer.

Roberts Uldrikis heeft de eer om even voor acht uur de wedstrijd in gang te zetten. De eerste grote kans in de wedstrijd is voor de thuisclub als Jordy Bruijn een prima pass geeft op Bart van Rooij die direct uithaalt in de “16”maar zijn schot wordt nog geblokt door Alex Bangura en verdwijnt over de achterlijn. De daaruit volgende hoekschop levert niets op.

In de 9e minuut weer een gevaarlijk moment van de thuisclub als spits Ali Akman met een prima sliding de bal in de “16”verovert van Jamie Jacobs en de bal voorgeeft op Magnus Mattsson die schiet en via een Canbuur speler gaat de bal naast, de NEC”ers zeggen hands maar de scheidsrechter wil er niet aan. Nog geen minuut later krijgt Maguns Mattsson een mooie schietkans maar hij schiet recht op Sonny Stevens af en die pareert de bal. Het begin van de wedstrijd is duidelijk voor de thuisclub.

Tegen de verhouding eigenlijk komt SC Cambuur op voorsprong als Issa Kallon de bal vanaf links voorgeeft en Nick Doodeman de bak met het hoofd teruglegt op Jaimie Jacobs en die schiet de 0-1 binnen.

Direct daarna weer een schietkans van Magnus Mattsson maar zijn bal wordt onderweg weer van richting veranderd waardoor de kans weg is.

In de 29ste minuut wederom een kans voor NEC als Magnus Mattsson de bal kopt en via een Cambuur speler de bal voor de voeten komt van Jordy Bruijn

Direct daarna weer een kans voor NEC als Bart van Rooij  de bal voorgeeft op Souffian El Karouani en zijn inzet wordt gestopt door Sonny Stevens en vanuit de corner is het Lasse Schone die dal voorslingert en Edgar Barreto kopt achterwaarts de verdiende gelijkmaker binnen, 1-1.

In de 35ste minuut een lange bal van achteruit van Edgar Baretto achter de Friese defensie en Erik Schouten speelt de bal terug op de keeper en Ali Aakman komt er tussen en tikt de bal subtiel binnen en zo staat het in korte tijd 2-1. SC Cambuur protesteert nog dat het buitenspel zou zijn maar waarschijnlijk omdat Erik Schouten de bal raakt staat Ali Akman geen buitenspel. In de 47e minuut krijgt Elayis Tavsan een gele kaart na een schwalbe. Met dat gegeven gaan beide ploegen rusten en zo leid de thuisclub met 2-1 in een aantrekkelijke wedstrijd waarin beide ploegen wel willen voetballen.

In de 2e helft gaat het gelijk op en in de 52ste minuut krijgt SC Cambuur een vrij trap te nemen na een overtreding van Iván Márquez op Roberts Uldrikis en mag Robert Maulun van 26,9 meter aanleggen en hij schiet en onderweg raakt Ali Akman de bal en daardoor valt de bal voor de voeten van Roberts Undrukis die heel attent reageert en de bal binnen schiet, 2-2.

In de tegenaanval schiet Edgar Barreto vanaf een meter of 12 en de bal gaat eigenlijk voorlangs maar Doke Schmidt werd de bal nog tegen de paal en zo komt SC Cambuur goed weg. In de 55ste minuut krijgt NECér Iván Márquez een gele kaart.

In minuut 58 gaat Henk de Jong wisselen en brengt hij Michael Breij en Tom Boere voor Roberts Uldikis en Nick Doodeman,

Het begin van de 2e helft is SC Cambuur dat wat makkelijker voetbalt en NEC dat juist wat minder speelt. In de 66ste minuut krijgt invaller Michael Breij de bal aangespeeld en haalt vanaf een meter of 20 uit en Mattijs Branderhorst kan de bal alleen wegwerken maar hij werkt de bal voor de voeten van een zeer attente Alex Bangura en die tikt de bal binnen en zo staat het 2-3. Drie minuten later wisselt SC Cambuur weer en gaat Erik Schouten eruit en komt Maxim Gullit in de ploeg.

Alex Bangura krijgt in de 74ste minuut een gele kaart na een overtreding op Elayis Tavsan. Direct daarna gaat Souffian el Karouani naar de kant en zijn plaats wordt ingenomen door Calvin Verdonk en ook Jordy Bruijn  gaat naar de kant en hij wordt vervangen door Javier Vet. Nog een kwartier is er dan te spelen.

In de 80ste minuut gaat SC Cambuur trainer Henk de Jong zijn 4e en 5e wissel toepassen en komen Mitchell Paulissen en Jasper ter Heide voor Robin Maulun nen Jamie Jacobs. Het wissel festijn is in volle gang want ook NEC gaat een dubbele wissel toepassen en komen Dirk Proper en Ole Romeny voor Magnus Mattsson en Edgar Barreto.

NEC gaat volop voor de gelijkmaker en zet SC Cambuur onder druk en ook komt nog Ilias Bronkhorst voor Iván Márquez. Scheidsrechter Dieperink geeft 6 minuten extra tijd. In de 4e minuut van de extra tijd krijgt Lasse Schone nog een gele kaart na een overtreding op Tom Boere. Vanuit de vrije trap krijgt Mitchell Paulissen de kans om de wedstrijd te beslissen maar zijn inzet is niet krachtig genoeg. Wat NEC ook probeert het lukt niet meer en wint SC Cambuur deze wedstrijd met 2-3 en stijgt daardoor naar plaats 4 in de eredivisie en dat is een geweldige prestatie. NEC blijft door deze nederlaag op plaats 8 en dat is ook prima.