Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

NEC verliest de Gelderse derby

Vitesse won zondagmiddag met 0-1 van NEC en kroonde zich daardoor als winnaar van de eerste Gelderse derby van dit seizoen. Nikolai Baden Frederiksen zorgde voor de enige treffer.

Na vier seizoenen van afwezigheid keerde de Gelderse derby zondagmiddag terug in de Eredivisie. In het Goffertstadion in Nijmegen stond de eerste confrontatie van het seizoen op het programma. Gesteund door 500 meegereisde supporters begon de wedstrijd. Na een wat onwennige start van beide kanten waren het de Arnhemmers die het eerste gevaar van de wedstrijd stichtten. Twee voorzetten kwamen terecht in het zestienmetergebied van NEC, maar leverden uiteindelijk niets op. De eerste mogelijkheid voor de ploeg uit Nijmegen was afkomstig van Elayis Tavsan. Zijn inzet rolde voorlangs.

Vitesse kwam steeds beter in de wedstrijd en dat resulteerde na een ruim kwartier in de voorsprong. Op aangeven van Oussama Darfalou schoot Frederiksen de bal binnen. Na een check van de VAR kwam uiteindelijk de 0-1 op het scorebord te staan. Een poging van Riechedly Bazoer volgde, maar doelman Mattijs Branderhorst bracht redding. Niet veel later stond de keeper opnieuw in de weg. Ditmaal bij een poging van Frederiksen.

Lasse Schöne was namens de Nijmegenaren in de eerste helft nog het dichts bij een goal. Zijn vrije trap vloog richting het doel, maar Markus Schubert kreeg er knap een hand achter en voorkwam de gelijkmaker. De Arnhemmers kregen daarna nog de mogelijkheid om de voorsprong verder uit te breiden, maar zonder succes. Een kopbal van Jacob Rasmussen ging naast en Darfalou schoot de bal van dichtbij hoog, nadat hij perfect in stelling was gebracht door Yann Gboho.

Na rust startte de Arnhemmers sterk. Maxi Wittek zag zijn vrije trap ternauwernood naast het doel verdwijnen, een schot van Eli Dasa werd van de lijn gehaald door Iván Márquez en een kopbal van Darfalou werd geweerd door Branderhorst. Ook Loïs Openda stuitte op de NEC-goalie.  

Aan de andere kant moest Markus Schubert ingrijpen. Eerst op een inzet van Jonathan Okita en later ook op een kopbal vanMárquez. Naarmate de wedstrijd vorderde liepen de gemoederen hoger op. Verschillende kaarten volgden en het spel werd onnauwkeuriger. Tot echte kansen kwam het niet meer en zo bleef het doelpunt van Frederiksen de enige van de middag.