Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

NEC trainer Rogier Meijer over Oussama Tannane en Jasper Cillissen

Oussama Tannane was heel uitgesproken over de gele kaart die hij kreeg in de wedstrijd tegen SC Cambuur. Hij uitte zijn ongenoegen voor de camera van ESPN en denkt dat hem kaarten worden aangenaaid en denkt dat de arbitrage de pik op hem heeft. Trainer Rogier Meijer ziet geen reden om Tannane tot de rode te roepen. "Nee, ik ben niet boos op hem geworden om deze overtreding", doelt Meijer de overtreding op Alex Bangura.

"Die rode kaart ,tegen Vitesse, is al genoeg besproken en daar hebben we het met hem over gehad. Oussama is een speler die altijd met vuur speelt, letterlijk en figuurlijk. Dat moet ik er ook niet uithalen, omdat het zijn kwaliteit is. Als hij meespeelt met de rest, heeft hij die kwaliteit niet. Het is een aanjager voor ons, bijvoorbeeld als we de bal niet hebben. Ik denk niet dat we dat eruit gaan krijgen, dat moeten we ook niet willen."

"Nee, ik word er niet gek van, maar je probeert dat hij niet in die situatie komt. Het zit in zijn spel opgesloten, dat hij de duels opzoekt en de grens opzoekt. Het moet er ook niet uitgehaald worden, maar ik hoop dat hij een bepaalde betrouwbaarheid in zich krijgt zodat we langer van hem kunnen genieten", aldus Meijer.

De trainer van NEC rekent er wel op dat doelman Jasper Cillissen het volgende seizoen nog onder de lat staat bij de Nijmegenaren. Als er tenminste geen andere interesse in hem zijn en dat de doelman dat zelf ook ziet zitten.

“Op dit moment is Cillessen eerste keeper. Matthijs Branderhorst heeft een aflopend contract en Jasper een doorlopend. Aan het einde van het seizoen kijken we hoe de situatie zich ontwikkelt, op dit moment is alles duidelijk. Jasper heeft het voor ons fantastisch gedaan", vertelt Meijer bij Studio Voetbal.

"Hij heeft een meerjarig contract. Misschien speelt het als er andere clubs komen, maar Jasper heeft het goed naar zijn zin. Ik verwacht geen verandering. Je weet hoe het werkt in het voetballerij, maar Jasper heeft er zelf ook een stem in", vervolgt Meijer.