Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

N.E.C.-spelers vertegenwoordigen hun land tijdens de interlandperiode

 

Na een intensieve reeks wedstrijden geniet het merendeel van N.E.C.'s voetbalelftal van een welverdiend weekend vrij. Toch komen er deze week vijf N.E.C.-spelers in actie ter vertegenwoordiging van hun land in de interlandperiode, die gisteren van start ging. Hieronder vindt u een overzicht van de tot dusver gespeelde interlands.

Jong Oranje – Youri Baas, Robin Roefs & Sontje Hansen
Jong Oranje - bestaande uit Youri Baas, Robin Roefs en Sontje Hansen - speelde donderdag tegen hun leeftijdsgenoten uit Noorwegen. Keeper Robin Roefs maakte zijn debuut in de tweede helft van de wedstrijd in het Goffertstadion, onder leiding van bondscoach Michael Reiziger. Youri Baas, die veelvuldig door N.E.C.-supporters toegejuicht werd, startte in de basis en speelde een uur mee, terwijl Sontje Hansen de 1-2 nederlaag vanaf de reservebank gadesloeg. Maandag spelen de N.E.C.'ers een kwalificatiewedstrijd voor het EK tegen Jong Moldavië.

Japan – Koki Ogawa
Koki Ogawa uit Japan werd voor het eerst sinds 2019 weer geselecteerd om zijn land te vertegenwoordigen. Gedurende deze interlandperiode staat een tweeluik tegen Noord-Korea op het programma in het kader van de WK-kwalificatie. Ogawa kwam negen minuten voor het deadline het veld op als invaller in een wedstrijd die eindigde in een 1-0 overwinning. Dinsdag reist Ogawa, die onlangs een driejarig contract bij N.E.C. tekende, af naar Noord-Korea voor de terugwedstrijd.

Luxemburg - Yvandro Borges Sanches
Voor Yvandro Borgers Sanches stond er gisteren een cruciale interland tegenover Georgië in het uitverkochte Tbilisi Stadium. Helaas werd er met 2-0 verloren en eindigde hun strijd voor EK-kwalificatie. Borgers Sanches startte in de basis en werd een kwartier voor het einde vervangen.