Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

N.E.C. speelt gelijk tegen SC Heerenveen in besloten oefenduel

Vrijdagmiddag was amateurclub WWNA het strijdtoneel voor een oefenduel tussen N.E.C. en SC Heerenveen. In het afgelegen Wenum Wiesel trapte N.E.C. af met onder anderen Wilfried Bony en Rens van Eijden in de startopstelling. De ploeg van Rogier Meijer speelde 1-1 tegen de Friezen.

Het eerste gevaar van de wedstrijd ontstond al na acht minuten en werd veroorzaakt door een combinatie tussen WiIfried Bony en Magnus Mattsson. De Deen zag zijn inzet echter aan de verkeerde kant van de paal belanden. Het spel ging hierna twee kanten op en beide ploegen kregen kansen. Zo zag Siem de Jong een kopbal op de binnenkant van de paal belanden, in de corner die uit de tegenstoot volgde wist Cas Odenthal eveneens een bal op de paal te koppen.

De laatste tien minuten van de eerste helft waren de meest enerverende van de wedstrijd. Ex-N.E.C.’er Antony Musaba zette zijn ploeg op voorsprong door de defensie in tweeën te splijten en vervolgens koel te blijven voor Danny Vukovic: 0-1. N.E.C. was adequaat na het doelpunt en wist al binnen een minuut weer in de zestien van de Friezen te komen. Magnus Mattsson werd hier onderuit geveegd, wat resulteerde in een strafschop voor de ploeg uit de Keizerstad. Wilfried Bony plaatste de bal in de linkerhoek en tekende voor de 1-1. De beide ploegen zochten zo met een gelijke stand de kleedkamers op.

De tweede helft kende minder kansen dan de eerste helft. N.E.C. had duidelijk de overhand en liet goed verzorgd veldspel zien. De Nijmegenaren kwamen nog één keer erg gevaarlijk uit de hoek door een afstandsschot van Joep van der Sluijs. Cas Odental kreeg nog een grote mogelijk via de rebound, maar hij zag zijn inzet gekeerd worden door Heerenveen-goalie Xavier Mous.