Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

N.E.C pakt na 12 jaar weer drie punten in Arnhem, verslaat Vitesse met 0-3

Voor het eerst in twaalf jaar heeft N.E.C met succes drie punten meegenomen uit Arnhem! Hoewel het team onder leiding van coach Rogier Meijer niet op hun top speelde, zorgden doelpunten van Mees Hoedemakers en Sontje Hansen (2x) voor een beslissende eindscore van 0-3 in het GelreDome-stadion.

In de eerste helft zag het er niet veelbelovend uit. Het initiatief lag volledig bij Vitesse, die vaak dreigend maar niet echt gevaarlijk waren. Zoals in voorgaande weken was Jasper Cillessen een baken in het Nijmeegse doel, hij weerde de weinige pogingen die het thuisteam deed.

Het was pas na de pauze dat N.E.C. grip op de wedstrijd begon te krijgen. Toch leverde dit geen directe dreigingen op. Het openingsdoelpunt van Mees Hoedemakers een uur in de wedstrijd verraste iedereen. Letterlijk, aangezien de middenvelder op meesterlijke wijze een pass van Sontje Hansen in het strafschopgebied onderschepte en de bal krachtig in het dak van het doel schoot.

Het doelpunt van Hoedemakers was indrukwekkend, maar het doelpunt van Hansen vijftien minuten later was net zo spectaculair. De winger kreeg de bal net over de middenlijn en creëerde in zijn eentje een schietkans aan de rand van het strafschopgebied. Eloy Room hoorde de bal alleen voorbij zoemen voordat deze het net raakte. De 0-3 in blessuretijd was de kers op de taart in een verder gelaten GelreDome-stadion.