Screenshot_20221002-165559_Twitter

Vanmiddag ontving NEC topclub Feyenoord in de eigen Goffert Stadion. Gezien de historie van beide teams mocht NEC van te voren hier veel hoop koesteren op een resultaat maar historie is geweest en nu is de toekomst.

Opstelling NEC Nijmegen                                                      Opstelling Feyenoord
Screenshot_20221002-165542_Twitter   Screenshot_20221002-172226_Twitter

Feyenoord begon goed aan de wedstrijd en zette de thuisploeg van begin af aan onder druk. Magnus Matsson kreeg al vroeg een gele kaart na een overtreding. De eerste echte grote kans voor de bezoekers is in de 14e minuut als Danilo de bak voor het inkoppen heeft maar hij rekent buiten Jasper Cillissen en die red op fantastische wijze. Een elftal minuten later is de NEC keeper kansloos op een lage schuiver van Quinten Timber, na een combinatie door het centrum met Danilo, en zo staan de bezoekers uit Rotterdam op een tot dan toe verdiende 0-1 voorsprong.  Even later krijgt ook Feyenoord een gele kaart als Gernot Trauner in het boekje gaat van scheidsrechter Serdar Gözübüyük na een pittige overtreding op Magnus Matsson. Nadat Elayis Tavsan het tot twee keer toe geprobeerd heeft met een schot is het in de 37ste minuut dat NEC de stand gelijk trekt. Uit een prima corner van Oussama Tannane is het Iván Márquez die fraai binnen schiet, 1-1. Met de 1-1 gaan beide ploegen naar de kleedkamer voor de rust.

Screenshot_20221002-165519_Twitter

Door die gelijkmaker komt NEC beter in de wedstrijd en Feyenoord werd slechter en slechter en in de 47ste minuut is het Oussama Tannane die het van grote afstand probeert want Justin Bijlow had zijn doel verlaten maar de bal gaat net over.  In de 60ste minuut een grote kans voor de thuisploeg als vanuit de omschakeling Brt van Rooij de bal voor de goal brengt en Landry Dimata net een teenlengte tekort komt. NEC komt beter en beter in de wedstrijd en dringt Feyenoord terug maar vele aanvallen stranden bij de zeer slecht spelende Landry Dimata, die in de 68ste minuut ook uit zijn leiden verlost wordt.

Jasper Cillissen heeft dan tot dan toe niet veel te doen maar in het laatste kwart gaan de Rotterdammers toch proberen de drie punten nog mee te nemen en NEC koester het punt. Een zeer opmerkelijk moment nog de slotminuut als Santiago Gimenez net buiten de 16 meter de bal tegen zich aan gespeeld krijgt en van daaruit de bal binnen schiet maar Serdar Gözübüyük keurt de goal af wegens, volgens hem, onsportief gedrag, Doelpunten ziet het publiek niet meer en zo behaald NEC een prima resultaat tegen Feyenoord en speelt de thuisploeg voor de 6e keer op rij gelijk.