Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

NEC ontvangt weer Vitesse supporters

Zondag 16 april wordt hij weer gespeeld. De Gelderse derby tussen NEC Nijmagen en Vitesse. Goed nieuwe voor beide supportersgroepen is dat er weer fans van Vitesse welkom zijn bij de wedstrijd. De laatste wedstrijden tussen beide teams zijn zonder problemen verlopen dus laat NEC diot keer 500 fans van Vitesse tot.

Tot twee keer toe werd de wedstrijd zonder uitsupporters gespeeld vanwege de rellen die plaatsvonden op 17 oktober 2021. Het is dus raadzaam voor de supporters om zich nu te gedragen want anders gaat er weer een slot op wedstrijden met uitsupporters.

 Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen: "Voetbal kijken in het stadion moet leuk en veilig kunnen, voor alle supporters, jong en oud. Iedereen zal het ermee eens zijn dat enthousiaste uitsupporters in een stadion bijdragen aan de sfeer. Mensen die met andere doelen naar een wedstrijd komen, verpesten de derby voor iedereen. Ik ga ervan uit dat uit- en thuissupporters zich gedragen, voor, tijdens en na deze wedstrijd, zodat het echt om het voetbal gaat."

Algemeen directeur Wilco van Schaik van NEC is blij met het besluit. "Het is goed dat er weer supporters van beide clubs aanwezig zijn tijdens de derby. We hebben daarbij bewust de keuze gemaakt voor de maximale capaciteit in het bezoekersvak. We hebben er vertrouwen in dat de clubs en supporters van de vorige editie in Nijmegen hebben geleerd. Met dat vertrouwen in ons achterhoofd hebben we gehandeld en hebben we besloten vijfhonderd supporters van Vitesse te ontvangen. We verwachten daarmee ook, als de wedstrijd goed verloopt, dat we volgend seizoen weer met minimaal achthonderd supporters naar Arnhem kunnen."