Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

NEC Nijmegen wint ook de tweede oefenwedstrijd.

De mannen van trainer Rogier Meijer gingen voor hun tweede wedstrijd in de voorbereiding op bezoek op Sportpark De Gelenberg in Druten voor de confrontatie mat de amateurs van DIO’30.

NEC had heel lang moeite met het spel van de amateurs. De ploeg was zoals verwacht veelvuldig in balbezit maar echte kansen kon de ploeg zich niet creëren. In de 20ste minuut was het voor het eerst raak en het was nieuwkomer Oussama Tannane die de bal vanuit een vrije trap binnen schoot. Even daarna kreeg de ploeg een strafschop maar die werd door Jordy Bruijn gemist en ook vanuit de rebound kon Pedro Marques niet scoren. Zo gingen beide ploegen met de magere 0-1 stand naar de kleedkamer.

Zoals gebruikelijk bij dit soort wedstrijden zie je in de tweede helft veel wisselingen en dat deed Rogier Meijer nu ook. Tien nieuwe namen stonden er bij NEC aan de aftrap en de eerste kans was wel direct raak. Mikkel Duelund ronde af op aangeven van Bart van Rooij. Een minuut of acht later was het Kas de Wit die de derde Nijmeegse treffer binnen schoot.
De tweede helft was NEC aardig op schot mag je zeggen drie minuten na de derde treffer was het Drutenaar Joep van der Sluijs die de tweede gegeven strafschop binnen schoot. Negen minuten later kreeg NEC een derde strafschop en nu was het Mikkel Duelund die raak schoot. Joep van de Sluijs maakte met een mooie lob de zesde en even later ook nog de zevende treffer en zo sloot NEC de wedstrijd af met een 7-0 score.

Opstelling eerste helft: Roefs; Gertsen, Bronkhorst, Kramer, El Karouani; Bruijn, Tannane (34′ Hopman), Schöne; Tavsan (34′ Rossen), Marques, Cissoko

Opstelling tweede helft:
Roefs; Van Rooij, Marquez, Lartey Sanniez, Clein; Proper, Duelund, Baldursson (76′ Rossen); Van der Sluijs, De Wit, Mattsson

Scoreverloop:
21′ Tannane (0-1)
47′ Duelund (0-2)
55′ De Wit (0-3)
58′ Van der Sluijs (0-4)
69′ Duelund (0-5)
79′ Van der Sluijs (0-6)
81′ Van der Sluijs (0-7)