Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

NEC Nijmegen wint in Deventer

NEC Nijmegen mocht vandaag naar Deventer afreizen voor de wedstrijd tegen GA Eagles in het prachtige Adelaarshorst.

Opstelling GA Eagles

Warner Hahn

Mats Deijl, Jay Idzes, Joris Kramer, Bas Kuipers

Luuk Brouwers, Phillipe Rommens

Giannis Botos

Inigo Cordoba, Isac Lidberg, Ragnar Oratmangoen

Bank: Andries Noppert, Job Schuurman, Gerrit Nauber, Justin Bakker, Frank Ross, Ogechika Heil, Yacine Bourhane, Martijn Berden, Jacob Mulenga

Opstelling NEC

Mattijs Branderhorst

Bart van Rooij, Rodrigo Guth, Iván Márquez, Cas Odenthal,

Dirk Proper, Lasse Schöne, Jordy Bruijn, Souffian El Karouani

Elayis Tavsan, Magnus Mattson
Bank: Danny Vuković, Boyd Lucassen, Robin Roefs, Ilias Bronkhorst, Calvin Verdonk, Mikkel Duelund, Javier Vet, Thomas Beekman, Ali Akman, Ole Romeny

Erwin Blank was naar Deventer gereden om de wedstrijd in goede banen te leiden.

In de 8ste minuut is het Elayis Tavsan die door Jerdy Bruijn weggestuurd wordt maar zijn schot wordt geblokt.  Het meeste balbezit in de wedstrijd tot dan toe is voor de thuisploeg maar de gasten zijn dreigender en twee gevaarlijke voorzetten kunnen niet afgewerkt worden omdat er niemand bij de 2e paal staat.

Een minuut of 4 later kan Jordy Bruijn schieten maar zijn schot kan gepakt worden door Warner Hahn. In de 21ste minuut kan weer Warner Hahn zich onderscheiden als hij een schot van Elayis Tavsan keert. In de 29ste minuut is het dan raak als Elayis Tavsan uit een afgeslagen corner de bal goed voor zijn linker krijgt en nu moet Warner Hahn capituleren, 0-1.

In de 37ste minuut wordt Cas Odenthal in het strafschopgebied vastgehouden en dat levert NEC een strafschop op, al moet de VAR wel ingrijpen want het ontging scheidsrechter Erwin Blank, en die gaat genomen worden door Jordy Bruijn en die maakt de 0-2. Een minuut of 3 later is het wederom Jordy Bruijn die gevaarlijk is maar zijn volley spat uiteen op het aluminium. Dirk Proper krijgt dan een gele kaart nadat hij te hard doorgaat op Mats Deijl. In de slotminuut van de eerste helft is de thuisploeg ook eens gevaarlijk maar schiet Luuk Brouwers recht op Mattijs Branderhorst. Een minuut extra tijd geeft geen gevaarlijke momenten meer en zo gaan beide ploegen met de 0-2 stand rusten.

Na 2 minuten in de tweede helft is het Souffian El Karouani die een grote kans krijgt als hij in kansrijke positie de bal voorgeeft i.p.v. zelf te schieten.

Diezelfde  Souffian El Karouani gaat 2 minuten later op de grond zitten en blijkt niet verder te kunnen en hij wordt dan vervangen door Calvin Verdonk.

In de 52ste minuut krijgt NEC een vrije trap die uiteraard genomen wordt door Lasse Schöne en hij deponeert de bal op het hoofd van Dirk Proper maar de inzet gaat over. Een paar minuten later is het Isac Lidberg die uithaalt vanuit de draai maar zijn schot wordt geblokt.

Na een uur spelen wordt het spel van NEC steeds slordiger en slordiger maar de thuisclub kan er nog niet van profiteren. In de 64ste minuut de grootste kans voor de thuisploeg tot dan toe als Giannis Botos vanaf een meter of 10 kan schieten maar hij schiet over.

In de 68ste minuut gaat GA Eagles wisselen en komen Ogechika Heil en Boyd Lucassen in de ploeg voor Isac Lidberg en Bas Kuipers. Een minuut later moet Mattijs Branderhorst handelend optreden op een schot van Phillipe Rommens en doet dat met verve.

In de 73ste minuut tikt de NEC goalie een kopbal van Ogechika Heil van dichtbij over.

In de 74ste minuut brengt Rogier Meijer Ali Akman en Mikkel Duelund voor Magnus Mattson en Jordy Bruijn. In de 79ste minuut een gele kaart voor Mats Deijl na het neerleggen van Elayis Tavsan.

Luuk Brouwers krijgt in de 83ste minuut een mooie schietkans maar het schot gaat net voorlangs.

In de 84ste minuut weer een aantal wissels en zo komen bij de thuisploeg Jacob Mulenga, Frank Ross en Gerrit Nauber voor Jay Idzes, Ragnar Oratmangoen en Giannis Botos en bij NEC komt Javier Vet voor Elayis Tavsan.

Binnen een minuut krijgen de invallers Gerrit Nauber die op de paal kopt en Jacob Mulenga uit de rebound de bal naast werkt.

In de 90ste lijkt NEC de wedstrijd te beslissen als Ali Akman na een heerlijke actie Mikkel Duelund vind maar die schiet recht op Warner Hahn op.

Vijf minuten extra tijd komen erbij en daar gebeurt niks in en zo wint NEC deze wedstrijd met 0-2 en wipt het over GA Eagles heen in de stand.