Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

NEC Nijmegen uitgeschakeld in de play-offs

nec - eagles

In Stadion De Goffert vanavond de eerste wedstrijd in de strijd van de play-offs voor Europees voetbal. NEC Nijmegen en GA Eagles gaan uitmaken wie zich plaats voor de finale van zondag a.s. en waar FC Utrecht of Sparta Rotterdam dan de tegenstander zal zijn. De winnaar daarvan plaats zich voor de voorronde van de Conference League. Dit seizoen is het voor het eerst dat deze wedstrijd niet over twee wedstrijden maar over één wedstrijd gaat dus er moet een winnaar komen vanavond.

Om 18.47 gaf Bas Nijhuis dat GA Eagles de wedstrijd in gang mocht zetten. Het eerste gevaarlijke schot op doel is van de bezoekers uit Deventer als uit een rebound na een corner Evert Lindhorst in de 9e minuut net naast schiet. In de eerste twintig minuten komt NEC niet verder dan vier schoten van afstand die allemaal ver over gaan maar GA Eagles is dreigender in hun acties voor de goal. Zo krijgt Evert Linthorst een goede kans maar schiet uit een moeilijke hoek met links i.p.v. met recht en direct daarna een prima schot van Søren Tengstedt waarbij Jasper Cillissen aan de bak moet. Tjaronn Chery schiet dan in de 25ste minuut de bal ook weer ver naast en zo blijft de thuisploeg maar zoeken naar echte kansen. In de 34ste minuut moest Jasper Cillissen weer handelend optreden na een prima schot van Jakob Breum. Een minuut of vier later komt de thuisploeg goed weg als via een klutssituatie Søren Tengstedt de bal voor de voeten krijgt, via Jakob Breum, en kan schieten en dat schot beland op de paal. Zo blijven de grootste kansen voor GA Eagles en een paar minuten later gaat het weer net goed voor NEC als wederom Søren Tengstedt uithaalt maar weer is Jasper Cillissen die redding brengt. Zo blijft het bij rust 0-0.

De eerste actie in de tweed helft is van de thuisploeg als Brayan Pereira vanaf rechts de bal voorgeeft en Kodai Sano de bak via een Eagles been naast schiet. Direct daarna een kans aan de andere kant als Victor Kaj Edvardsen de bal voorgeeft en Søren Tengstedt de bal net niet binnen kan tikken. Een leuk begin van de tweede helft zo en direct daarna kan Victor Kaj Edvardsen de bal net binnen werken na een voorzet van Bas Kuipers. In de 53ste minuut komt Koki Ogawa in goede schiet positie maar hij schiet ook weer naast. Goalie Jeffrey de Lange heeft nog geen redding hoeven te verrichten dat zegt toch veel. Bram Nuytinck red daarna als een schot van Babby Adekanye richting de bovenhoek gaat en vanuit de daaropvolgende corner is het Joris Kramer die kan koppen en weer red Bram Nuytinck met zijn kruin anders was het een goal geworden. Tegen de verhouding in komt NEC dan op voorsprong als Rober González een voorzet geeft die door Kodai Sato, die voor zijn man komt, binnen gekopt word, 1-0. Het kan een raar spelletje zijn dat voetbal want aan de ene kant red Bram Nuytinck tot twee keer toe vlak achter elkaar net voor de lijn en aan de andere kant valt dan de goal.

GA Eagles gaat dan op jacht naar de gelijkmaker en NEC trekt zich terug op eigen helft en komt er ook nauwelijks meer uit en GA Eagles krijgt loon naar werken want in de 77ste minuut is het een voorzet van rechts van Victor Kaj Edvardsen die door Mathias Ross tegen een glijdende Finn Stokkers aanschiet en de bal vliegt dan binnen. Een gelukkig maar zeker geen onverdiende goal voor GA Eagles, 1-1.

Twee minuten later krijgt Jakob Breum de kans krijgt als een schot van Søren Tengstedt via een NEC been voor zijn voeten komt maar hij schiet de bal tegen het uitgestoken been van Jasper Cillissen schiet. Aan de andere kant is het oud GA Eagles speler Sylla Sow de bal net niet binnen kan werken door een goed blok van Joris Kramer. In de 86ste minuut mag Phillipe Rommens een vrije trap nemen van een meter of veertig van de goal en Mats Deijl mist de bal en Jasper Cillissen schat die voorzet helemaal verkeerd in en de bal gaat over hem heen in de goal en zo staat GA Eagles verdiend op 1-2. Er komen dan drie minuten extra tijd bij en in de eerste minuut daarvan krijgt Bram Nuytinck een goede kopkans maar hij kopt de bal naast. Daarna raken de gemoederen aardig verhit als Jakob Breum niet snel van het veld wil als hij gewisseld moet worden en daar zijn de NEC spelers niet blij mee en vallen hem aan. De thuisploeg probeert het dan nog een keer maar na ruim 94 minuten vind Bas Nijhuis het genoeg en fluit af en is GA Eagles door naar de finale van de play-offs en dat is verdiend want de ploeg van René Hake was de betere vanavond.

Opstelling NEC Nijmegen: Jasper Cillissen, Brayan Pereira (Lars Olden Larsen), Mathias Ross, Bram Nuytinck, Calvin Verdonk, Mees Hoedemakers (Lasse Schøne), Dirk Proper, Rober González (Youri Baas), Tjaronn Chery, Kodai Sato, Koki Ogawa (Sylla Sow)

Opstelling GA Eagles: Jeffrey de Lange, Mats Deijl, Gerrit Nauber, Joris Kramer, Bas Kuipers, Evert Lindhorst, Phillipe Rommens, Bobby Adekanye (Finn Stokkers), Jakob Breum (Dean James), Søren Tengstedt (Thibo Baeten). Victor Kaj Edvardsen

Scheidsrechter: Bas Nijhuis
Gele kaart(en) NEC Nijmegen: Lasse Schøne, Kodai Sato

Gele kaart(en) GA Eagles: Victor Kaj Edvardsen