Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

NEC Nijmegen strand in kwartfinale bekertoernooi

Nadat deze week PSV, AZ en Ajax zich al hebben geplaatst voor de halve finale’s van het KNVB bekertoernooi kan NEC Nijmegen daar vanavond bijkomen als men afrekent met GA Eagles. Dat zou een geweldige prestatie zijn voor het team van Rogier Meijer en dan volgt in de halve finale weer een thuiswedstrijd.

Opstelling NEC Nijmegen:

Danny Vukovic

Bart van Rooij, Iván Márquez, Cas Odenthal, Souffian el Karouani

Mikkel Duelund, Lasse Schöne, Édgar Barreto

Elayis Tavsan, Ali Akman, Magnus Mattsson

Wissels: Robin Roefs, Mattijs Branderhorst, Guss Gertsen, Rodrigo Guth, Ilias Bronkhorst, Niks Rossen, Wlfried Bony, Jonathan Okita

Opstelling GA Eagles:

Andries Noppert

Cuco Martina, Jay Idzes, Joris Kramer, Bas Kuipers

Ioannis Botos, Philipe Rommens

Iñigo Cordoba, Luuk Brouwers, Ragnar Oratmangoen

Isac Lidberg

Wissels:Nick Hengelman, Job Schuurman, Gerrit Nauber, Justin Bakker, Mats Deijl, Aventis Aventisian, Francis Ross, Boyd Lucassen, Martijn Berden, Jacob Mulenga, Marc Cardona

De KNVB had een topscheidsrechter naar Nijmegen gestuurd want Danny Makkelie mocht de wedstrijd fluiten.De gasten uit Deventer begonnen beter aan de wedstrijd dan de thuisploeg en het eerste schot op doel was in de 7e minuut van Iñigo Cordoba maar zijn schot ging net over. De eerste grote kans in de wedstrijd is voor NEC als Jay Idzes de bal knullig verspeeld aan Magnus Mattsson en die speelt Ali Akman aan en die speelt de bal door naar Elayis Tavasn en die schiet maar de keeper red.

Even later gaat Andries Noppert in de fout maar kan Ali Akman niet profiteren want zijn schot was te slap.

In de 18e minuut een aanval van de gasten en dan geeft Bas Kuipers de bal in de 16 op Iñigo Cordoba en die wordt heel duidelijk aan de arm getrokken door Souffian el Karouani en dat levert GA Eagles een strafschop op en die wordt feilloos ingeschoten door Luuk Brouwers en zo staat het 0-1.

NEC pakt het weer op en gaat in de aanval en Souffian el Karouani zorgt voor onrust in de Deventer defensie maar zijn hard schot wordt gepakte door Andries Noppert en ook Elayis Tavsan probeert het met een schot.

In de 25ste minuut is heel NEC boos als men een strafschop wil nadat een er volgens iedereen hands is gemaakt in de 16 meter maar scheidsrechter Makkelie wil er niet aan.

NEC is dan de veel betere ploeg en is op zoek naar de gelijkmaker maar in de 27ste minuut staat het uit het niets maar zo 0-2 als na een ingooi Iñigo Cordoba de bal krijgt en die direct doorspeelt op de in het centrum geheel vrijstaande Ioannis Botos en die schiet de bal onder Danny Vukovic door en staat het maar zo 0-2. In de 36ste minuut komt NEC heel goed weg als Danny Vukovic in de fout gaat als hij net buiten de 16 meter de bal in de voeten heeft en een medespeler wil inspelen maar dat helemaal verkeerd doet en daar kan Iñigo Cordoba bijna van profiteren maar schiet van afstand de bal hoog over de verdedigers maar de bal beland op de binnenkant van de paal. In de 38ste minuut moet scheidsrechter Makkelie een brandjes blussen want het gaat er soms stevig aan toe en de spelers kunnen zich soms moeilijk in houden.

Er komen dan 4 minuten extra tijd bij in deze best hectische eerste helft en in die extra tijd zet NEC nog een keer aan en ze krijgen nog een kans als Édgar Barreto een schietkans krijgt na een kluts situatie en daar blijft het ook bij en zo staat het 0-2 bij rust.

De gasten uit Deventer komen veel beter uit de kleedkamer dan NEC en zetten direct druk op de NEC verdediging en in de 49ste minuut gaat Ragnar Oratmangoen er aan de linkerkant zijn man voorbij gaat en op de buitenkant van de paal schiet in de korte hoek. Direct daarna krijgt Édgar Barreto een gele kaart na een overtreding op het middenveld. Luuk Brouwers krijgt dan in de 54ste minuut een gele kaart voor het bal weg trappen.
In de 60ste minuut komt de omstreden Wlfried Bony bij NEC in de ploeg voor Ali Akman en Jonathan Okita komt voor Édgar Barreto. Hij staat nog geen 2 minuten in het veld of Wilfried Bony is al dicht bij een treffer maar Andries Noppert red op een inzet van de spits, die nu het stadion direct achter zich heeft staan, Dit was de eerste grote kans voor de thuisploeg in de 2e helft. GA Eagkles gaat daarna direct wisselen en komen Gerrit Nauber en Boyd Lucassen in de ploeg voor Cuco Martina en Ioannis Botos. De Eagles gaan dan met 5 man achterop spelen en een gesloten middenveld en zie daar maar eens door te komen als NEC zijnde maar ze geven niet op.

In de 82ste minuut krijgt NEC een corner en kan vanuit die corner Iván Márquez koppen maar zijn kopstoot gaat net naast. Wilfried Bony loopt dan niet lekker en moet gewisseld worden met een hamstringblessure. Inmiddels heeft ook GA Eagles weer gewisseld en zijn Isac Lidberg en Iñigo Cordoba vervangen door Martijn Berden en Marc Cardona. Wilfried Bony is inmiddels naar binnen gegaan want hij kan echt niet verder en komt Rodrigo Guth voor hem in de plaats. Wat lengte in de ploeg met verdediger Guth in de punt van de aanval en achterin één op één.

In de laatste officiële minuut mag NEC een vrije trap nemen en die wordt genomen door Lasse Schöne en die bereikt het hoofd van Rodrigo Guth maar zijn kopbal gaat ook net naast. Er komen dan 4 minuten extra tijd bij. Matis Deijl komt bij GA Eagles nog in de ploeg voor Ragnar Oratmangoen maar dat is alleen tijd rekken. In de 3e minuut van de extra tijd kan GA Eagles de wedstrijd helemaal in het slot gooien als Marc Cardona alleen voor Danny Vukovic maar de keeper stopt de inzet. Dat is het laatste van de wedstrijd en na de toch niet onfortuinlijke winst in Groningen is dit het eindstation in de beker voor NEC en gaat GA Eagles naar de halve finale.