Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

N.E.C. Nijmegen stijgt naar de 6de plek na 2-0 overwinning op sc Heerenveen

Op zondag behaalde N.E.C. drie cruciale punten in een wedstrijd tegen rivaal sc Heerenveen. Na een saaie eerste helft pakte N.E.C. het tempo op na de pauze, wat bijdroeg aan een 2-0 overwinning door doelpunten van Koki Ogawa en Rober González. Deze zege heeft de club uit Nijmegen naar de zesde positie binnen de Eredivisie gebracht.

Voorafgaand aan de aftrap voorspelde de competitie tussen N.E.C. en sc Heerenveen een spannend spel met beide teams die in goede vorm waren. Het team van Kees van Wonderen, dat slechts één van de laatste zes wedstrijden verloor en debuteerde als speler bij N.E.C., leverde een bewonderenswaardige prestatie. Echter, de statistieken van het team uit Nijmegen waren nog indrukwekkender met zeven overwinningen uit hun laatste elf competitiewedstrijden en slechts één nederlaag.

De eerste helft kon echter niet voldoen aan de verwachtingen van de toeschouwers in het Goffertstadion. Het grootste deel van de wedstrijd verliep rond het middenveld met alleen een moeiteloze kopbal van Bram Nuytinck die het verder matte spel oppepte in de blessuretijd.

Een vrije trap naar de linkerbenedenhoek van ongeveer achttien meter afstand van Tjaronn Chery was misschien wel het hoogtepunt van de eerste helft. Hoewel Mickey van der Hart de bal niet kon vasthouden, was hij wel snel genoeg om de rebound van González te pakken. De teams gingen zonder scores de kleedkamers in, wat duidde op een sombere eerste helft.

Nog voor het begin van de tweede helft, verhoogde de club uit Nijmegen het moreel met Ogawa die de lat raakte uit een hoekschop van Chery. Dit was echter een klap voor N.E.C. omdat ze hun sleutelspeler, de 35-jarige Chery, verloren door een blessure en hij werd vervangen door Lasse Schöne.

De constante prestaties van N.E.C. waren zichtbaar in de score na 67 minuten. Ogwa maakte een kopbal die werd gered door Schöne, maar bij de daaropvolgende hoekschop tikte de Japanse forward zijn achtste doelpunt van het seizoen over de doellijn. Het Goffertstadion vulde zich met juichende fans toen Gonzalez hun voorsprong verdubbelde met een goed geplaatst schot geassisteerd door Mees Hoedemakers.

N.E.C. werkte hard om de voorsprong te behouden en won de wedstrijd met twee doelpunten. Deze kortstondige doelpuntenstorm plaatste het team uit Nijmegen op de zesde plek, slechts één punt achter op Ajax op de vijfde plaats in de Eredivisie. Deze overwinning is hun zevende opeenvolgende thuisoverwinning in alle competities. Het team onder leiding van Rogier Meijer speelt zondag om 14.30 uur opnieuw in het Stadion Galgenwaard tegen FC Utrecht, dat twee plaatsen lager staat in de Eredivisie.