Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

NEC Nijmegen neemt de drie punten mee uit Leeuwarden

Vanavond troffen in een sfeervol Cambuur stadion SC Cambuur en NEC elkaar. De thuisploeg die de laatste 2 thuiswedstrijden niet in winst wist om te zetten wilde nu graag weer eens uithalen, net als tegen PSV. NEC dat de laatste vijf uitwedstrijden niet wist te winnen wilde eindelijk weer eens de drie punten meenemen naar Nijmegen.

Opstelling SC Cambuur Opstelling NEC Nijmegen

Screenshot_20221104-195553_Instagram   Screenshot_20221104-211936_Twitter

De thuisploeg begint goed aan de wedstrijd en is direct gevaarlijk als Silvester van der Water de achterlijn haalt maar zijn voorzet komt net niet bij Roberts Uldrikis. Even later moet Alex Bangura een schot van Magnus Mattsson blokken. In de 10e minuut een schot van Ibrahim Cissoko maar de vuisten van Joao Virginia brengen redding. Na een kwartier spelen is Alex Bangura slordig en is het Doke Schmidt die redding moet brengen en met pijn achterblijft en later gewisseld moet worden. Een paar minuten later wordt Silvester van der Water weg gestuurd en staat Jasper Cillissen helemaal verkeerd en wil de Cambuur aanvaller de bal over de goalie stiften maar die kan nog net een hand tegen de bal krijgen. Een minuut later is het Oussama Tannane die uit kan halen maar zijn schot wordt tot corner verwerkt door Joao Virginia. Het duel gaat op en neer en is leuk om naar te kijken. In de 25ste minuut is het Silvester van der Water die Alex Bangura de diepte instuurt en zijn voorzet komt op het hoofd van Roberts Uldrikis maar zijn kopbal eindigt op het doel. Schoten van Souffian el Karouani, Mitchell Paulissen en Michael Breij treffen dan geen doel maar in de 44e minuut is het dan raak als Lasse Schöne van een meter of 18 uithaalt en de bal via de binnenkant van de paal binnen vliegt, 0-1. Met deze stand gaan beide ploegen naar de kleedkamer.

In de 49e minuut is het Souffian el Karouani die voor eigen succes gaat maar de bal niet in de korte hoek krijgt krijg door een prima redding van Joao Virginia. Een aantal minuten later is het weer de Canbuur goalie die reddend moet optreden ma eerst een kopkans van Ivan Marquez en daarna op een schot van Oussama Tannane. Het meeste balbezit os voor SC Cambuur deze tweede helft maar tot echte grote kansen komen ze nog niet. Invaller Pedro Marques krijgt een grote kans als hij in vrije positie kan koppen maar hij kopt de bal naast. Een paar minuten later krijgt Tom Boere de bal niet tussen de palen en even later is het Jamie Jacobs die een bijna leeg doel voor zich ziet na een voorzet van Alex Bagura maar hij werkt de bal naast, hoe kan hij deze missen?

SC Cambuur zet steeds meer druk en is het tegenhouden voor de Nijmegenaren en trainer Rogier Meijer gaat dan verdedigend wisselen en gaat NEC in een 5-4-1 systeem spelen.Vier minuten extra tijd komt er dan bij en daarin vallen geen goals meer en zo gaan de drie punten mee naar Nijmegen en blijft SC Cambuur blijft met lege handen achter. Voor de negende keer dit seizoen scoort de thuisploeg niet in een wedstriid.

Invallers SC Cambuur: Sai van Wermeskerken voor Doke Schmidt, Jamie Jacobs, Tom Boere voor Roberts Uldrikis, David Sambissa voor Michael Breij, Milan Smit voor Silvester van der Water.

Invallers NEC Nijmegen: Jordy Bruijn voor Nany Dimata, Pedro Marques voor Ibrahim Cissoko, Joris Kramer voor Phillipe Sandler, Terry Sanniez voor Magnus Mattsson

Gele kaarten SC Cambuur: Tom Boere