Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

NEC Nijmegen en SC Heerenveen delen de punten, 1-1

Net als de thuiswedstrijd tegen FC Groningen moest NEC vanmiddag weer in een leeg Goffert stadion aantreden en wel tegen een andere club uit het noorden SC Heerenveen.

De prima 3-0 overwinning op FC Groningen gaf de thuisploeg natuurlijk veel vertrouwen voor deze wedstrijd. MEC miste vandaag o.a. Rens van Eijden en bij SC Heerenveen waren o.a Siem de Jong en Sven van Beek afwezig.

NEC Nijmegen deed het vandaag met de volgende basis:

Mattijs Branderhorst

Bart van Rooij, Iván Márquez, Cas Odenthal, Souffian El Karouani

Jordy Bruijn, Édgar Barreto, Lasse Schöne

Elayis Tavsan, Ali Akman, Jonathan Okita

Wissels; Danny Vukovic, Robin Roefs, Ilias Bronkhorst, Rodrigo Guth
, Calvin Verdonk, Magnus Mattson, Javier Vet, Thomas Beekman, Dirk Proper, Ole Romeny,

SC Heerenveen begon met de volgende basis;

Xavier Mous

Milan van Ewijk, Syb van Ottele, Nick Bakker, Rami Kaib
       Nicolas Madsen, Tibor Halilović, Joey Veerman

Anthony Musaba, Henk Veerman, Filip Stevanović

Wissels; Jan Bekkema, Jaimy Kroesen, Lucas Woudenberg, Timo Zaal, Rami Hajal, Hamdi Akujobi, Jan Ras, Rodney Kongolo, Djenahro Nunumete, Benjamin Nygren, Arjen van der Heide

Volgens velen de beste scheidsrechter van Nederland Bas Nijhuis mocht de wedstrijd in goede banen lijden. Weer waren er vele toeschouwers op het duel afgekomen om achter de hekken mee te genieten. De eerste mogelijkheid in de wedstrijd was voor de thuisploeg als na een corner van Heerenveen de ploeg uitbreekt via Elayis Tavsam en die gaat door tot in de 16 van de Friezen en schiet maar keeper Mous kan redding brengen. Misschien had hij de bal naar links of rechts moeten spelen waar Jonathan Okita en Ali Akman mee liepen.

In het eerste kwartier in NEC wel een paar keer gevaarlijk vanuit een corner maar tot een goal komt het niet. In de 15e minuut een lange bal vanuit achter uit bij NEC en kan Souffian El Karouani de bal voorgeven die door een verdediger weggewerkt wordt maar de bal komt voor de voeten van Ali Akman en die kan uithalen maar op een vreemde mannier red Xavier Mous de inzet. In de 21ste minuut een echte kans voor de thuisploeg als Elayis Tavsan er op rechts naar de achterlijn gaat en Jordy Bruijn in stelling brengt bij de eerste paal maar die tikt de bal net naast. Direct daarna een schot van Jonahtan Okita die via het been van Madsen net naast gaat. In de 25ste minuut krijgt NEC de kans als uit een corner Cas Odenthal op een paar meter van de doellijn de bal kan binnen tikken maar hij tikt de bal net naast. De eerste kans voor de Friezen zien we een minuut later als Joey Veerman een lange pass geeft die achter de NEC defensie valt en Henk veerman bereikt en die schiet de bal voorlangs. Eindelijk doet Heerenveen ook mee en de wedstrijd wordt daardoor wel meer open want de Friezen blijven meevoetballen. De ploeg van Johnny Jansen is beter in de wedstrijd gekomen maar kan weinig voor de goal uitrichten en zo blijft het bij rust 0-0.

Twee ongewijzigde ploegen komen na rust het strijdperk weer in en direct na rust krijgt Anthony Mausaba van SC Heerenveen een kans als Henk Veerman de bal voorgeeft en hij net niet kan binnentikken omdat Martijn Brandenhorst attent is. Nog geen 2 minuten later schiet Tibor Halilović de bal vanaf een meter of 20 snoeihard op de lat nadat hij Lasse Schöne de bal ontfutselt. Zo begint SC Heerenveen beter aan de 2e helft totdat in de 52ste minuut Syb van Ottele de bal zo maar in de voeten schiet van Ali Akman en die haalt uit en keeper Mous is kansloos als de bal de hoek in vliegt, 1-0.

In de 65ste een wisselshow als beide ploegen 2x gaan wisselen. Zo komen bij NEC Magnus Matsson en Javier Vet in de ploeg voor Jordy Bruijn en Elayis Tavsan en bij SC Heerenveen komen Arjen van der Heide en Benjamin Nygren erin voor Filip Stevanović en Anthony Musaba. Kijekn wat deze wissels teweeg kunnen brengen.

Voor SC Heerenveen in ieder geval wel als in de 71ste minuut invaller Arjen van der Heide de bal in de 16 brengt en via een been komt de bal voor de voeten van Joey Veerman die beheerst de bal in de hoek schiet, 1-1.

NEC wisselt in de 76ste minuut nog 2x en komen Pedro Ruiz en Dirk Proper voor Ali Akman en Edgar Barrreto. Kunnen zij het verschil gaan maken voor de Nijmeegse ploeg?

In de 77ste minuut een kans voor NEC als Jonathan Okita de bal inspeelt op Pedro Ruiz en die kaatst de bal terug en Okita kan schieten en veranderd Rami Kaib de bal van richting waarbij Xavier Mous de bal net uit de hoek kan plukken. Direct daarna wisselt SC Heerenveen an komt Rami Al Hajj in de ploeg voor aanvoerder Tibor Halilović. In de 80ste minuut moet Mous weer handelend optreden bij een schot van Pedro Ruiz en dat doet de doelman bekwaam. In de 84ste minuut krijgt Rami Al Hajj een mooie schietkans in de 16 maar zijn schot gaat over de goal van Mattijs Branderhorst. Beide ploegen jagen nog op de overwinning krijgt SC Heerenveen de beste kans als Henk Veerman bijna profiteert van een foute terugspeelbal maar Mattijs Branderhorst red op tijd en direct daarna treed hij weer bekwaam op bij een schot van een Heerenvener. De spanning is groot. Drie minuten extra tijd krijgen we erbij en in de eerste seconden van de extra tijd is het Jonathan Okita die de bal snoeihard op de paal schiet buiten bereik van Xavier Mous. Dat was de kans voor de thuisploeg, Op een kopbal van Benjamin Nygren moet Mattijs Branderhorst nog redding brengen maar daar blijft het bij en gaan beide ploegen douchen met een 1-1 stand.