Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

NEC Nijmegen blijft puntloos na nederlaag in Almelo

herackesnec

Vanavond in het Erve Asito stadion de wedstrijd van twee ploegen die het nieuwe seizoen met een nederlaag zijn begonnen. NEC Nijmegen verloor in eigen huis van Excelsior en dat was best verrassend en Heracles wist Ajax in de Johan Cruijff Arena niet te verrassen. Vanavond kunnen beide ploegen gaan voor revanche.

Met luide knallen kwamen beide ploegen het veld op en dat was een prachtig gezicht. Heracles Almelo is terug in de eredivisie en dat wil Almelo weten.

De thuisploeg begint prima aan de wedstrijd en sticht direct gevaar in de Nijmeegse defensie en in de 3e minuut moet Calvin Verdonk al handelend optreden want anders had Abdenego Nankishi doeltreffend kunnen uithalen. De thuisploeg is in het eerste kwartier de bovenliggende partij maar tot echt grote kansen komt de ploeg niet, NEC al helemaal niet.

In de 24ste minuut staat het dan maar zo 0-1 als Sontje Hansen met geluk de bal meekrijgt op het middenveld maar via Dirk Proper komt de bal dan bij Koki Ogawa en die haalt uit en Michael Brouwer is kansloos in de korte hoek. Het eerste echte schot op doel in de wedstrijd en die gaat erin.

In de 40ste minuut pas echt het eerste schot op doel van de thuisploeg als Anas Ouahim eens uithaalt van een meter of 20 maar hij verontrust Jasper Cillissen niet met zijn schot. Af en toe is de thuisploeg eens dreigend maar tot echt grote kansen komt de ploeg niet. NEC creëert ook niet veel en zo is het een saaie eerste helft. In de eerste minuut van de extra tijd is Heracles eens gevaarlijk als een vrije trap van Mario Engels bij de tweede paal teruggekopt wordt door Justin Hoogma en zijn collega centrale verdediger Sven Sonnenberg kopt net naast. Zo gaan beide ploegen gaan met de 0-1 naar de kleedkamer.

Heracles komt weer goed uit de kleedkamer en zet NEC direct weer onder druk. In de 51ste minuut dan een grote kans aan de andere kant als Lasse Schöne de bal steekt op Koki Ogawa en net als die wil schieten zet Justin Hoogma zijn been ervoor en dan komt de bal bij Sontje Hansen en die speelt zich vrij en kan schieten maar via Michael Brouwer gaat de bal naast.

De eerste echte grote kans voor Heracles is dan ook gelijk raak als Navajo Bakboord een prima voorzet geeft vanaf rechts en Bram Nuytinck verlengt de bal licht met het hoofd en komt de bal bij Emil Hansson en die kapt Sontje Hansen uit en knalt hard binnen, 1-1.

In de 74ste minuut moet Jasper Cillissen weer handelend optreden na een uithaal van Anas Ouahim en vanuit de hoekschop komt de bal weer bij Anas Ouahim en met een zwabberbal schiet hij de bal langs Jasper Cillissen van een meter of 20, 2-1.

Een minuut later moet Michael Brouwer gestrekt naar de kruising als een schot van Lars Olden Larsen van richting wordt veranderd en richting de kruising vliegt maar Brouwer is attent en kan de bal net onder de lat wegtikken.

NEC zet nu aan om de gelijkmaker te forceren en eerst krijgt Koki Ogawa een schietkans en in de 84e minuut is het Mees Hoedemakers met een venijnig schot met een stuit en met de vingertoppen kan Michael Brouwer de bal tot corner tikken. Vijf minuten komen er dan bij en de spanning stijgt bij beide ploegen en het is pompen of verzuipen voor NEC. Bram Nuytinck gaat dan mee als extra stormram maar de thuisploeg komt er een paar keer vervaarlijk uit via Mario Engels en Bryan Limbombe maar zij kunnen de wedstrijd niet in het slot gooien. Gescoord wordt er niet meer en zo boekt trainer John Lammers zijn eerste eredivisiewedstrijd met Heracles en blijft NEC Nijmegen puntloos na twee wedstrijden.

Heracles Almelo: Michael Brouwer, Navajo Bakboord, Sven Sonnenberg (Stijn Bultman), Justin Hoogma, Jetro Willems, Anas Ouahim (Sam Scheperman), Thomas Bruns (Bryan Limbombe), Brian de Keersmaecker, Abdenego Nankishi (Antonio Satriano), Mario Engels, Emil Hansson (Ruben Roosken)

NEC Nijmegen: Jasper Cillissen, Bart van Rooij (Brayann Pereira), Bram Nuytinck, Calvin Verdonk, Youri Baas, Dirk Propper, Magnus Mattsson, Lasse Schöne, Sontje Hansen (Mees Hoedemakers), Koki Ogawa, Lars Olden Larsen (Pedro Marques)

Scheidsrechter: Erwin Blank

Gele kaart(en) Heracles Almelo: Thomas Bruns, Mario Engels

Gele kaart(en) NEC Nijmegen: Youri Baas