Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

NEC neemt punt mee uit Alkmaar

NEC Nijmegen heeft een punt mee genomen uit Alkmaar door met 1-1 gelijk te spelen tegen AZ. AZ was de betere ploeg de gehele wedstrijd maar dat telt niet, de doelpunten tellen. 

Vanwege Europese verplichtingen van AZ toonde de KNVB coulance en besloot het de wedstrijd te verplaatsen. Behoudens wat kleine kansen van beide ploegen had de eerste helft niet veel amusementswaarde. Jasper Cillessen redde op een schot van Tijjani Reijnders en namens NEC was Oussama Tannane dichtbij. 

AZ kwam een stuk sterker uit de kleedkamer en drong NEC bij vlagen terug, maar toch kwam de ploeg van Rogier Meijer op voorsprong in Alkmaar. Ivan Márquez kopte uit een hoekschop raak en bezorgde AZ daarmee problemen.

Althans, zo leek het, want de achterstand werd door een superknal van Jens Odgaard al snel weer ongedaan gemaakt. De Deen schoot vanaf een meter of twintig schitterend raak.

Als er één ploeg was die op basis van het laatste half uur de wedstrijd verdiende te winnen dan was het AZ wel. De Alkmaarders kregen kansen en NEC had steeds meer moeite om de boel gesloten te houden. Dat scheelde overigens niet veel, maar mede dankzij een sterk keepende Cillessen bleef de 1-1 op het scorebord staan.