Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

N.E.C. lijdt nipte nederlaag tegen FC Utrecht in spannend Eredivisie duel

Op zondagmiddag verloor N.E.C. met 1-0 van FC Utrecht. Na 90 minuten spelen, wist FC Utrecht de overwinning te behalen door een doelpunt van Sam Lammers.

De eerste helft was nogal saai, met N.E.C. die pas na 30 minuten spelen dichtbij het doel van de tegenstander kwam. Zelfs Utrecht kreeg slechts één keer een aanraking binnen het strafschopgebied gedurende de hele eerste helft.

Desalniettemin, als enig team verdiende N.E.C een doelpunt. Doelman Vasilis Barkas, die de voorkeur had gekregen boven voormalig N.E.C. doelman Mattijs Branderhorst, moest zich uitstrekken om een vrije trap van Calvin Verdonk te vangen, slechts tien minuten voor de pauze. Vijf minuten later, was hij opgelucht toen een schot van Koki Ogawa net het doel miste.

Na de pauze begon ook FC Utrecht meer aan te vallen. Het thuisteam deed dit het beste en nadat Jasper Cillessen twee keer had weten te standhouden, moest hij toegeven. Lammers volleerde elegant een precieze pas van Souffian El Karouani in het doel, waarmee hij de score opende. Lammers bleef de gevaarlijkste speler na het openingsdoelpunt. Schoten van passes door Othmane Boussaid en El Karouani werden ofwel net gemist of verdedigd door Cillessen. Invaller Sylla Sow was het dichtst bij het scoren voor N.E.C., maar omdat hij het niet kon afronden, bleef de score 1-0.

Het verlies had geen invloed op de zesde plaats van N.E.C. op de ranglijst, aangezien hun dichtstbijzijnde achtervolger Go Ahead Eagles ook eerder in het weekend had verloren. Na twee intense maanden, heeft N.E.C. nu een pauze van een week. De Eredivisie wordt hervat op zaterdag 30 maart, met de thuiswedstrijd tegen PSV (aftrap 16.30 uur).