Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

NEC lijd grote nederlaag tegen Feyenoord in eigen huis

Na de prachtige bekerwinst van afgelopen woensdag in Groningen waar NEC doorging naar de kwartfinale weer een topwedstrijd voor de mannen van Rogier Meijer. Hij wisselde zijn opstelling op diverse plaatsten vandaag in vergelijking met de wedstrijd in Groningen. Feyenoord ligt dus al uit de beker en zijn het jaar 2022 niet echt goed begonnen en willen dat vandaag rechttrekken met winst in Nijmegen.

Opstelling NEC:

Mattijs Branderhorst

Bart van Rooij, Rodrigo Guth, Ivan Marquez, Cas Odenthal, Calvin Verdonk

Dirk Proper, Lasse Schöne, Elayis Tavsan

Ali Akman, Magnus Mattsson

Wissels: Robin Roefs, Danny Vuković, Ilias Bronkhorst, Jordy Bruijn, Mikkel Duelund, Ole Romeny, Guus Gersten, Niks Rossen

Opstelling Feyenoord:

Justin Bijlow

Lutsharel Geertruida, Gernot Trauner, Marcos Senesi, Tyrell Malacia

Fredrik Aursnes, Guus Til, Orkan Kökcü

Alireza Jahanbakhsh, Bryan Linssen, Reiss Nelson

Wissels: Thijs Janssen, Marciano, Denzen Hall, Ramon Hendriks, Patrick Wålemark, Jens Toornstra, Cyriel Dessers, Luis Sinisterra

Pol van Boekel was door de KNVB vanuit Limburg naar Nijmegen gestuurd om deze wedstrijd in goede banen te leiden.

De eerste kans in de wedstrijd is in de 3e minuut  voor Feyenoord als een lange bal van achteruit helemaal verkeerd wordt ingeschat door Cas Odenthal en daardoor hij de kans gunt aan Bryan Linssen die eigenlijk moet scoren maar Mattijs Branderhorst kan redden.

Een tweetal minuten later een kans aan de andere kant als Alireza Jahanbakhsh knullig balverlies lijd en Magnus Mattsson hem de bal ontfutselt en aanlegt voor een schot en dat schot kan Justin Bijlow keren, beter had Magus Mattsson d ebal breed kunnen leggen op Elayis Tavsan dan was de kans groter geweest want die had vrij voor de keeper gestaan.

In de 14e minuut weer een gevaarlijk moment voor de goal van NEC als Orkan Kökcü uithaalt van net buiten het 16 meter gebied en Matthijs Branderhorst net naast kan tikken. In de 18e minuut een lange bal van achteruit bij NEC op Bart van Rooij en die gooit de bal direct voor maar daar kan Lutsharel Geertruida de bal wegkoppen maar doet dat door het midden en als dan Lasse Schöne sneller reageert dan Marcos Senesi en dan uithaalt in de korte hoek en daarmee verrast hij Justin Bijlow en zo staat het 1-0. Zo’n bak moet voor de keeper zijn toch?

Feyenoord is weer gevaarlijk in de 27ste minuut als Fredrik Aursnes een mooie lange pass geeft op Alireza Jahanbakhsh en die geeft de bal direct voor op Bryan Linssen en die krijgt de bal iets achter zich maar dan is het verdediger Ivan Marquez die de bal kan onderscheppen maar de bal gaat richting de goal en moet Matthijs Branderhorst de bal uit de hoek tikken. Dat doet de goalie bekwaam. Feyenoord domineert maar MEC is gevaarlijk in de counter want in de tegenaanval is het Elayis Tavsan die te eigenzinnig is want hij heeft vrij baan naar de goal en kapt een verdediger uit maar wil dan teveel want hij moet dan de bal breed leggen waar 2 medespelers vrij staan maar doordat hij teveel wil verliest hij de bal. Direct daarna is het Alireza Jahanbakhsh die de 16 meter in dribbelt en Calvin Verdonk uitspeelt maar dan wordt hij aangetikt door Magnus Mattsson en dat gebeurt onreglementair en wijst Pol van Boekel naar de strafschopstip. Orkan Kökcü ontfermt zich over de bal en schuift de bal keurig in de linkerhoek en zo staat het weer gelijk, 1-1.

In de 36ste minuut is het de thuisploeg dat weer gevaarlijk is als Elayis Tavsan uithaalt van een meter of 18 en daar moet Justin Bijlow redding brengen met een goede safe. Direct daarna een prima voorzet van Tyrell Malacia op Lutsharel Geertruida en die kan de bal geheel vrijstaand inkoppen maar hij raakt de bal verkeerd en kopt zo naast. Een dubieus moment in de 40ste minuut als Elayis Tavsan er vandoor gaat en Tyrell Malacia en Gernot Trauner met hem mee lopen en dan wordt Tavsan licht geraakt door Trauner maar de scheids en ook de VAR geven geen strafschop. Ook de VAR kijkt er nog na en zegt ook geen strafschop. Daar komt Feyenoord goed weg. In de laatste minuut van de eerste helft een lang bal van achteruit op Bryan Linssen en die kan schieten maar hij schiet te wild en zo gaat de bal ver naast. Er komt dan één minuut extra tijd bij en daarin gebeurt niets meer en zo gaan beide ploegen met een 1-1 stand rusten in een prachtige wedstrijd.

Twee ongewijzigde teams komen uit de kleedkamer voor de 2e helft. In de 53ste minuut geeft Calvin Verdonk een hele foute pass dwars door het centrum naar Lasse Schöne en die bal wordt onderschept door Bryan Linssen en daardoor komt Orkan Kökcü in balbezit en die haalt van een meter of 20 en de bal dwarrelt binnen en zo staat het na deze cadeautje 1-2. Een beginnerfout van Calvin Verdonk helpt Feyenoord in het zadel. Een paar minuten later krijgen de bezoekers weer een kans als na slordig balverlies aan Nijmeegse kant als na een voorzet Matthijs Branderhorst de bal loslaat en bijna kan Bryan Linssen profiteren maar hij schiet de bal weer tegen de opkrabbelende keeper aan en daardoor kan hij de bal pakken.

Feyenoord zet zoveel druk op de verdediging van NEC dat de thuisploeg er niet of nauwelijks uitkomen en daardoor fouten maken.

In de 64ste minuut een lange trap van Justin Bijlow en die komt op het hoofd van Ivan Marquez maar die kopt de bal voor de voeten van Alireza Jahanbakhsh en die schuift de bal koeltjes door de benen van Matthijs Branderhorst en zo staat het b1-3. Wat gaat er veel fout bij NEC in deze 2e helft zeg en Feyenoord profiteert daar optimaal van.

In de 67ste minuut wisselt Arne Slot en komt Luis Sinisterra in de ploeg voor de onzichtbare Reiss Nelson en ook Rogier Meijer wisselt en daar komen Jordy Bruijn en Ole Romeny in de ploeg voor Ali Akman en Dirk Proper. Direct daarna gaat Lutsharel Geertruida op de grond zitten en hij kan niet verder en dan komt Jens Toornstra voor hem in de ploeg.

Rogier Meijer wisselt in de 75ste minuut nog een keer en gaat vanaf dat moment met 4 man achterin spelen want hij haalt Rodrigo Guth naar de kant ten faveure van Mikkel Duelund, de matchwinner van afgelopen woensdag. Direct daarna een mooie aanval van Feyenoord over de rechterkant waar Jens Toornstra de bal goed teruglegt op Guus Til maar die schiet uit kansrijke positie naast.

NEC wisselt dan nog een keer in de 84ste minuut en komt Ilias Bronkorst in de ploeg voor Calvind Verdonk en bij Feyenoord komen Cyriel Dessers en Dezel Hall voor Bryan Linssen en Alireza Jahanbakhsh. Dan legt scheidsrechter Pol van Boekel het spel stil want de VAR zegt tegen hem dat er een situatie is ontstaan waarbij een rode kaart moet gegeven worden en die blijkt te zijn voor Ivan Marquez als hij een stoot geeft aan Cyriel Dessers, nadat Dessers hem vasthoud en duwt en Marquez doet dan opzichtig terug waarbij het lijkt dan hij een slaande beweging maakt. Een domme rode kaart met al die camera’s langs het veld. Er komen dan nog 3 minuten extra tijd bij en in die extra tijd scoort Feyenoord nog een keer als Jens Toornstra een voorzet geeft die door Guus Til geheel vrijstaand de bal binnen kan koppen,1-4.

Na het spektakelstuk tussen beide ploegen in De Kuip eerder dit seizoen wint Feyenoord ook deze wedstrijd tegen NEC en die winst is verdiend, vooral op basis van de tweede helft.