Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

NEC krijgt boete na derby en baalt: 'Dit kan de club zo niet langer betalen'

De KNVB heeft NEC een forse boete opgelegd. De Nijmegenaren moeten 15.000 euro, waarvan 7500 euro voorwaardelijk, betalen vanwege wangedrag van de eigen fans tijdens de derby tegen Vitesse. Volgens de Gelderlander gaat NEC 'schoorvoetend akkoord'.

De fanatieke aanhang van NEC misdroeg zich op 17 oktober onder meer met twee kwetsende spandoeken. Daarnaast maakten tientallen NEC-fans de oversteek richting het uitvak. Stewards moesten verdere escalatie voorkomen.

NEC kan zich niet helemaal vinden in de boete. "Wij hebben uitgelegd over wat er zich volgens ons heeft afgespeeld. Daarbij hebben wij aangegeven dat wij dingen fout hebben gedaan (zoals het spandoek), maar in andere zaken hadden wij een andere mening dan de aanklager. Daarna is er toch besloten ons een boete op te leggen", zegt een woordvoerder tegen de krant

De Nijmeegse club gaat tevens in gesprek met de achterban, omdat het boetes in de toekomst wil gaan verhalen op de betreffende supporters. "Op deze manier kan de club de boetes namelijk niet langer betalen."

Overigens was de sfeer ook buiten De Goffert grimmig. Zo zochten hooligans de confrontatie met de politie en richtten ze veel vernielingen aan. Er zijn vooralsnog 38 aanhoudingen verricht.