Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

N.E.C. knokt voor een punt in uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard

N.E.C. slaagde erin om een punt te behalen uit hun uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard op dinsdagavond. De 1-1 gelijkspel was het beste dat N.E.C. kon bereiken, aangezien Fortuna het grootste deel van de wedstrijd domineerde. Rober González scoorde voor de vijfde keer dit seizoen voor N.E.C.

In de eerste helft werd N.E.C. grotendeels overschaduwd door het agressievere Fortuna Sittard. Dankzij het uitstekende keeperswerk van Jasper Cillessen eindigde de eerste helft met een 0-0 gelijkspel. De doelman, die ook uitblonk in de 3-1 overwinning van afgelopen zaterdag, maakte verschillende fenomenale reddingen tegen het thuisteam, met name een dubbele redding na een half uur op schoten van Inigo Cordoba en Deroy Duarte.

N.E.C. kreeg meer controle over de game in de tweede helft na een dubbele wissel van trainer Rogier Meijer. De inspanningen van N.E.C. wierpen hun vruchten af, zelfs terwijl ze het doel van het thuisteam niet onder veel druk zetten, wisten ze de wedstrijd op gang te brengen. Rober González maakte briljant gebruik van een doorgaande pass van Mees Hoedemakers, kwam oog in oog te staan met doelman Verrips en tikte de bal in het net.

Het doelpunt verhief enigszins het stille Fortuna Sittard Stadion, dat die dinsdagavond slecht bezocht was. De negenduizend aanwezige fans lieten echter hun aanwezigheid voelen en juichten hartstochtelijk voor het thuisteam. Fortuna maakte gelijk vijftien minuten voor het einde toen Kaj Sierhuis profiteerde van een willekeurige bal die door de benen van Philippe Sandler glipte. Ze draaiden de wedstrijd bijna om net na de gelijkmaker.

De enige grote dreiging in de laatste fasen van de wedstrijd was een losse bal in het doelgebied van N.E.C. die onopgemerkt bleef. Na de 90 minuten spelen was N.E.C. redelijk tevreden met het gelijkspel gezien het verloop van de wedstrijd. Het enige minpunt van de wedstrijd voor N.E.C. was Calvin Verdonk's vijfde gele kaart van het seizoen, wat betekent dat hij door schorsing de Gelderse derby deze komende zondag om 12.15 uur zal missen.