Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

N.E.C. klimt naar zevende plaats na indrukwekkende overwinning op FC Twente

N.E.C. versterkt zijn positie binnen de sub-top gestaag. Op zaterdagavond versloeg het team van coach Rogier Meijer gemakkelijk FC Twente, dat derde staat. In het Goffertstadion had N.E.C duidelijk het overwicht, maar betreurde het slechts met één doelpunt verschil (1-0) te winnen. Dat enige doelpunt was overigens behoorlijk mooi!

N.E.C werd in eerste instantie teruggedrongen door gasten uit Enschede tijdens de openingsfase, maar nam toen volledige controle. Het thuisteam had de beste kansen in de eerste helft. Speler Koki Ogawa had pech bij zijn eerste poging tot een doelpunt uit een geweldige voorzet van Calvin Verdonk. Twintig minuten later ontving de Japanse voorwaarts opnieuw een precieze voorzet van Sontje Hansen, maar zijn schot werd geblokkeerd door Alec van Hoorenbeeck.

Na de pauze, net als in het spel van woensdag tegen Go Ahead Eagles, scoorde een vleugelverdediger een sensationeel doelpunt. Een vrije trap van 27 meter werd perfect in het net geschoten door Calvin Verdonk. Toen Max Bruns een paar minuten later met een directe rode kaart van het veld werd gestuurd, werd N.E.C. nog dominanter dan de gasten.

Het thuisteam kreeg tal van kansen om hun score te verhogen via spelers zoals Magnus Mattsson, Koki Ogawa en Mees Hoedemakers, maar alles eindigde met Verdonks uitzonderlijke doelpunt. Doelman Jasper Cillessen maakte ondertussen een belangrijke redding op een schot van Michel Vlap.

De volgende driepunter brengt N.E.C naar de zevende plaats in de Eredivisie. Volgende week bezoekt de Nijmeegse driekleur de Adelaarshorst, en daar wachten de Go Ahead Eagles voor een spannende sub-top confrontatie. De aftrap in Deventer is zondag om 14.30 uur.