Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

NEC klimt naar zesde plaats na overwinning op SC Heerenveen

NEC blijft goed presteren in de Eredivisie. Het team uit Nijmegen wist een sterke tweede helft neer te zetten thuis tegen SC Heerenveen, wat resulteerde in een 2-0 overwinning en een sprong voorbij Go Ahead Eagles naar de zesde plaats, slechts één punt achter Ajax.

NEC en het als negende geplaatste Heerenveen, die bij aanvang van de wedstrijd vijf punten uit elkaar lagen, hielden elkaar lange tijd in bedwang. Er was niet veel opwinding tot de extra tijd van de eerste helft. Een vrije trap van Tjaronn Chery werd door Heerenveen's doelman Mickey van der Hart geblokt, die ook succesvol de rebound van Rober González redde.

Kort na de rust, kwam het thuisteam, gesterkt door hun comeback in de kleedkamer, bijna opnieuw tot scoren. Een kopbal van Koki Ogawa stuiterde van de grond en raakte de paal. Dit was ook de laatste close call voor Chery, die met een schijnbare spierblessure het veld moest verlaten.

Deze klap werd echter middenin de tweede helft snel weggevaagd door twee succesvolle goals 100% toebehorend aan het team van Nijmegen. Ogawa zag een eerdere kopbal van de lijn gehaald worden door Anas Tahiri, maar scoorde vervolgens uit de daaropvolgende corner.

Net nadat het feest op de tribunes nauwelijks was geluwd, was het tweede doelpunt voorbij Van der Hart. De doelman had misschien meer kunnen doen om het eerste goal te voorkomen, maar had geen kans tegen de schot van González na een terugtrekking van Mees Hoedemakers.

Vanaf dat moment, was de vijfde opeenvolgende thuisoverwinning voor het team uit Nijmegen in geen gevaar.