Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

N.E.C. geschokt na onverwacht verlies tegen RKC in Mandemakers stadion

Op vrijdagavond kwam de ongeslagen reeks van N.E.C. ten einde toen ze een 2-0 nederlaag leden in het Mandemakers stadion.

N.E.C. had een catastrofaal begin van hun wedstrijd in Brabant. Na slechts zeven minuten zette spits David Min een goed gemeten voorzet om van dichtbij. De inwoners van Nijmegen klaagden bij scheidsrechter Jeroen Manschot, terecht argumenterend dat de vrije trap die tot het doelpunt leidde zeer twijfelachtig was.

Tien minuten later kende Manschot een minder dubieuze strafschop toe aan het thuisteam, met de hulp van de videoscheidsrechter. In eerste instantie wist Jasper Cillessen de strafschop van Dario van den Buijs te stoppen. Calvin Verdonk werd echter bestraft voor te vroeg inkomen, en Min scoorde succesvol bij de tweede poging, waardoor de score 2-0 werd.

De vroege tegenslagen hadden een grote invloed op N.E.C., met alleen Tjaronn Chery die in de eerste helft een bedreiging kon vormen. Ondanks de nieuwe energie van Sylla Sow en Rober González in de tweede helft, wist N.E.C. geen ernstige kansen te creëren. Nota bene RKC had de beste kansen, maar Cillessen reageerde telkens alert.

Het is een grote teleurstelling voor N.E.C. na hun indrukwekkende reeks wedstrijden. Het team uit Nijmegen zal zondag weer spelen, als ze Ajax bezoeken (zondag om 14.30 uur).