Wissels: Hobie Verhulst, Beau Reus, Aslak Witry, Timo Letschert, Sam Beukema, Peer Koopmeiners, Hakon Evjen, Tijani Reijnders, Thijs Oosting, Zakaria Aboukhlal, Jelle Duin, Mohamed Taaboun

Bart van Rooij, Ivan Marquez, Cas Odenthal, Souffian el Karouani

Lasse Schöne, Edgar Barreto, Jordy Bruijn

Jonathan Okita, Ali Akman, Magnus Mattsson

Wissels: Danny Vukovic, Robin Roefs, Ilias Bronkhorst, Rodrigo Guth, Calvin Verdonk, Javier Vet, Thomas Beekman, Dirk Propper, Ole Romeny, Pedro

Jeroen Manschot mocht de wedstrijd in goede banen leiden vanavond. Helaas ook hier zonder publiek door het wanbeleid van onze regering. In de 9e minuut staat het maar zo 0-1 als Jordy Bruijn raak schiet maar de goal werd in eerste instantie afgekeurd omdat Bruijn buitenspel zou staan maar na inmening van de VAR blijkt dat de bal via een AZ been ( Bruno Martins Indy) komt als Jordy Bruijn de bal krijgt en dus is het geen buitenspel en wordt de goal toegekend. In de 13e minuut moet Mattijs Branderhorst reddend optreden op een schot van Albert Gudmundsson en de Nijmeegse goalie red bekwaam. Een paar minuten later moet scheidsrechter Jeroen Manschot omdat een aantal zgn. supporters het stadion binnenkomen en zelfs over de omheining klimmen en bijna het veld betreden, Wat een loosers.

Na een minuut of 4 kan de wedstrijd verder gaan en direct daarna dribbelt Fredrik Midtsjø vanaf links naar het doel maar zijn schot beland in het zijnet.

In de 26ste minuut gaat Vangelis Pavlidis op de solotoer en laat 4 verdedigers zijn hakken zien maar de paal staat de gelijkmaker in de weg, daar komt NEC goed weg. Een minuut of 3 later neemt Magnus Mattsson de bal op de slof maar het schot mist richting. Een paar minuten later staan de Nijmegenaren te slapen en schenken een grote kans aan Jesper Karlsson maar hij schiet in heel kansrijke positie naast. AZ blijft het proberen en komen via Albert Gudmundsson bijna op 1-1 maar Mattijs Branderhorst plukt de inzet uit de kruising. Zo gaan beide ploegen naar de kleedkamer met een verassende 0-1.

Direct na rust geeft Souffian el Karouani en mooie lange bal achter de AZ defensie en kan Jonathan Okita de bal aannemen maar hij heeft te lang werk om te schieten en zo kan Owen Wijndal het hem nog moeilijk maken en verdwijnt de bal ver naast de goal. Het eerste wapenfeit van AZ is in de 58ste minuut van Jesper Karlsson maar zijn schot is makkelijk te pakken voor de keeper. In e 63ste minuut lijkt NEC op 0-2 te komen als weer een lange bal vanaf het middenveld Jonathan Okita bereikt en die werkt de bal langs de AZ keeper maar Okita staat helaas net buitenspel. Zo blijft het 0-1 en komen er wissels. Ali Kaman gaat eruit en Pedro komt voor hem en bij AZ komt Tijani Reijnders voor Albert Gudmundsson.

NEC moet in de 71ste minuut wisselen want aanvoerder Edgar Barreto kan niet verder en wordt vervangen door Dirk Proper en ook Jordy Bruijn verlaat het veld en voor hem in de plaats komt Javier Vet. In de 76ste minuut wordt wederom Jonathan Okita de diepte ingestuurd en nu door Dirk Proper maar op het moment suprème schiet hij de bal voorlangs. Bij AZ gaat dan Yukinari Sugawara naar de kant en komt Aslak Witry erin. Direct daarna krijgt AZ een corner en de bal komt goed voor en Bruno Martins Indi kan de bal geheel vrijstaand inkoppen maar hij kopt de bal naast. De grootste kans voor AZ tot dan toe.

AZ brengt dan nog Sam Beukema voor Pantelis Chatzidiakos en Vangelkis Pavlidis gaat eruit voor Zakaria Aboukhlal en bij NEC komt Calvin Verdonk nog in de ploeg voor Magnus Mattsson. Nog een minuut of 10 te spelen dan.

Bruno Martins indi krijgt nog een gele kaart in de 85ste minuut voor het vasthouden van Jonathan Okita en zo komt een stunt van NEC steeds dichterbij. AZ probeert het wel maar echte grote kansen kunnen ze nog niet creëren. NEC blijft tot dan toe gemakkelijk overeind en dan komen er nog 4 minuten blessuretijd bij. In die blessuretijd, 93ste minuut, komt het dan toch. Een vrije trap voor AZ die genomen gaat worden door keeper Jensen die de bal inbrengt in het vol 16 meter gebied en kan invaller Zakaria Aboukhlal de bal binnen koppen, 1-1. Dat was tevens het laatste van de wedstrijd en zo geeft NEC toch nog 2 punten weg en gaan teleurgesteld naar huis met dit gelijkspel.