Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

NEC gaat een protestbrief naar de KNVB sturen

Maandag gaat er vanuit NEC een protestbrief naar de KNVB want de club uit Nijmegen wil zich beklagen over het niveau van de VAR in de eredivisie. De laatste drie wedstrijd werd NEC duidelijk benadeeld door de VAR en daar is de club klaar mee. 

Tegen AZ werd een duidelijke handsbal van Jesper Karlsson voorafgaand aan de 0-1 niet gezien, waarna in de uitwedstrijd bij FC Groningen niets gedaan werd tegen een rode kaart die Souffian El Karouani kreeg voor een lichte duw. Tot overmaat van ramp werd NEC zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen Sparta een strafschop onthouden na hands van Adil Auassar en was iedereen in de Goffert het erover eens dat de VAR opnieuw faalde.

De Nijmegenaren zijn het nu zat en Wilco van Schaik, algemeen directeur, komt in actie. Hij gaat een brief sturen naar de KNVB. "Wij als clubs betalen veel geld aan de VAR, 1,3 miljoen euro per jaar”, zegt de directeur tegen De Gelderlander. "Dan mag je topkwaliteit verwachten. Ik heb het gevoel dat we de VAR nog niet serieus nemen. Scheidsrechters met minimale ervaring, soms met helemaal geen ervaring, mogen VAR spelen in de Eredivisie. Deze jonge gasten moet je beschermen en echt ontwikkelen in dit vak."

De excuses van scheidsrechters na afloop zorgen alleen nog maar voor meer frustratie bij NEC. "We willen scheidsrechters na afloop in de media niet meer horen zeggen: sorry, we hebben het als arbitrage fout gezien. Wij als bestuurders, trainers en spelers zien wedstrijden beslist worden op details. Daar hangen carrières en banen vanaf. Dan mag je het vak van VAR ook zo hard beoordelen en de norm omhoog gooien."

"Wij willen geen punten terug", maakt Van Schaik duidelijk. "We hadden zelf gewoon moeten winnen. Maar als dit een andere club in de laatste speelronde gebeurt en zij worden geen kampioen of degraderen, dan heeft dit zware gevolgen voor clubs en kan dat nog jarenlang pijn doen. Dit mogen we als clubs niet langer accepteren, we moeten samen de kwaliteit van de VAR verhogen."