Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

N.E.C. boekt eerste thuisnederlaag in half jaar na verlies tegen AZ Alkmaar

Zondagmiddag verloor N.E.C. met 0-2 van AZ Alkmaar in hun thuisstadion. Het team onder leiding van coach Rogier Meijer vond nooit echt hun ritme in de wedstrijd en kwam uiteindelijk tekort tegen het op vier na beste team van de Eredivisie.

N.E.C. had een veelbelovende start, met een ambitieuze lange bal vanaf de aftrap die Tjaronn Chery in stelling bracht voor een schot van ongeveer 25 meter op het doel. Zijn poging ontbrak echter aan kracht, waardoor Mathew Ryan het kon redden. Dani de Wit, nummer tien van de oppositie, maakte de opener met assistentie van Mees Hoedemakers terwijl ze Jasper Cillessen opzij speelden om het eerste doelpunt te scoren.

Een daaropvolgende blessure aan Philippe Sandler maakte de taak om het spel om te draaien nog moeilijker voor N.E.C. Het team kwam zelden in scoringspositie en Ryan werd slechts kort voor de rust getest door Kodai Sano.

De verdediging van N.E.C. leek net zo onmachtig en inspiratieloos als hun aanvallende spel op zondag. Na een uur spelen, werd de 0-2 voorsprong op een elementaire manier toegestaan met Vangelis Pavlidis, de topscorer van de bezoekers, die een vrije schot in het strafschopgebied nam.

Na de 0-2 voerden N.E.C. sneller voorwaarts spel uit via Koki Ogawa en Tjaronn Chery, wat enkele dreigingen genereerde, maar serieuze kansen ontbraken. AZ verhoogde zelfs de voorsprong naar 0-3 in blessuretijd, met dank aan Ernest Poku.

Dit betekende de eerste thuisnederlaag in ongeveer een half jaar. NEC zit vast op de zesde plaats, twee punten achter Ajax. Volgende maandag, 6 mei, zal N.E.C. Excelsior Rotterdam bezoeken. De aftrap is gepland om 20:00.