Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

N.E.C. behoudt zesde plaats na overwinning op Excelsior met 3-0

N.E.C. blijft na ronde 32 de zesde plaats in de Eredivisie bezetten. Hoewel hun uitwedstrijd op maandagavond tegen Excelsior niet overtuigend begon, kwamen ze als winnaars uit de bus met een snelle dubbel van Tjaronn Chery. De wedstrijd eindigde 0-3 in Kralingen, met het hostende team dat eindigde met tien spelers.

In Rotterdam stelde N.E.C. Robin Roefs op als hun doelman. De 21-jarige keeper verving Jasper Cillessen, die vanwege ziekte in Nijmegen bleef. Roefs had in de eerste helft enkele reddingspogingen, maar werd niet intensief getest. Hij zuchtte van opluchting toen Troy Parrott vijf minuten voor rust van dichtbij naast schoot.

In tegenstelling tot Stijn van Gassel, de doelman van het thuisteam, die zich onderscheidde door een kopbal van Bram Nuytinck te redden van een kruispass van Tjaronn Chery. De lage activiteit van de keepers was indicatief voor het niveau van het spel dat beide teams in de eerste helft tentoonspreidden.

In de tweede helft bracht N.E.C. meer intensiteit in de wedstrijd. Hoewel Van Gassel aanvankelijk een langeafstandsvrije trap van Calvin Verdonk redde, moest hij een uur in de wedstrijd tweemaal snel achter elkaar toegeven. Twee uitzonderlijke doelpunten van Tjaronn Chery binnen vier minuten beslisten de wedstrijd. Allereerst een schot van lange afstand van de maestro, gevolgd door een rustige volley van ongeveer tien meter afstand.

Toen de scheidsrechter Siebe Horemans uitsloeg voor een zware tackle op Dirk Proper, moest Excelsior met tien man spelen, en daarmee was de wedstrijd beslist. Met verse invallers Sontje Hansen, Koki Ogawa en Rober González creëerde N.E.C. verschillende goede kansen. Laatstgenoemde scoorde het laatste doelpunt met een zorgvuldig uitgevoerd laag schot, zijn tiende doelpunt van het seizoen.

De overwinning op Excelsior betekent dat N.E.C. na een dag de zesde plaats heeft heroverd van FC Utrecht. Op zondag bereiden ze zich voor op hun laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie tegen een ander team uit Rotterdam, Feyenoord. De wedstrijd begint om 14:30 uur.