Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

N.E.C. behaalt spectaculaire overwinning op PSV en stijgt naar de vijfde plaats

Het Goffertstadion was getuige van een spektakel van rijkdom toen N.E.C. PSV zaterdagmiddag hun eerste nederlaag van het seizoen toebracht. De Eredivisie-leider werd met een 3-1-verlies naar huis gestuurd. De doelpuntenmakers waren Lasse Schöne, Kodai Sano en Sylla Sow, terwijl Jasper Cillessen een strafschop stopte.

De bezoekers uit Eindhoven waren gewaarschuwd. N.E.C. was de enige Nederlandse club die alle thuiswedstrijden dit kalenderjaar had gewonnen. Zelfs op zaterdagmiddag kon het team van coach Rogier Meijer, dat het moest stellen zonder Koki Ogawa (ziek), Dirk Proper en Tjaronn Chery (beiden geblesseerd), opnieuw rekenen op de steun van een uitverkocht Goffertstadion.

Het was echter PSV dat uit de startblokken schoot. Johan Bakayoko pikte de bal op na slordig balverlies op het middenveld. Zijn schot miste het doel van Jasper Cillessen maar net. Er was geen vervolg op de vroege storm van Eindhoven, N.E.C. was beter en de wedstrijd werd in de helft van de bezoekers gespeeld.

Toen nam de Eredivisie-leider verrassend genoeg een voorsprong van 20 minuten. N.E.C. slaagde er niet in de bal uit hun eigen doelgebied te halen. Bakayoko profiteerde door de 0-1 binnen te schieten. Sergiño Dest, Luuk de Jong en Hirving Lozano hadden daarna kansen om de voorsprong voor PSV te verdubbelen, iets wat ze niet voor elkaar kregen, maar wat N.E.C. vlak voor rust wel lukte.

Sylla Sow, die de zieke topscorer Ogawa verving, zette Mees Hoedemakers in actie na een slechte goaltrap van Walter Benítez. De middenvelder van N.E.C. schoot de bal overzijds, maar toen Sow werd neergehaald in het strafschopgebied, riep de VAR scheidsrechter Bas Nijhuis naar de zijlijn. De scheidsrechter zette terecht de bal op de stip en Lasse Schöne schoot de kans feilloos in de rechterbovenhoek.

De Nijmegenaren begonnen vol vertrouwen aan de tweede helft. In de 49e minuut zette Hoedemakers een goede aanval op. De middenvelder kreeg de bal terug van linksachter Calvin Verdonk net buiten het strafschopgebied en schoot hem naar het doel. Doelman Benítez redde het schot van Hoedemakers, maar was machteloos tegen de rebound van Kodai Sano. Het doelpunt van de Japanse speler zette het Goffertstadion in vuur en vlam.

Vijftien minuten later maakte de aanvaller Sow het feest, in de rood-zwart-groene kleuren, nog beter. De in Nijmegen geboren speler scoorde de 3-1 na een goede pass van invaller Brayann Pereira. PSV schakelde een versnelling hoger en Luuk de Jong kreeg twee geweldige kansen. De spits van PSV raakte eerst de lat en daarna had hij een schot van elf meter na een overtreding van Pereira. Cillessen bleek ondoordringbaar in de tweede helft door de penalty te redden en werd de held in het Goffertstadion.

Jouw droom en de mijne zijn echt. Met de eerste overwinning op PSV sinds het seizoen 2008-2009, bracht N.E.C. PSV hun eerste nederlaag van het seizoen toe. De club uit Nijmegen staat nu tijdelijk voor op de vijfde plaats Ajax. Wat een prachtige tijd voor de fans van N.E.C. Direct na het Paasweekend komen de mannen van Meijer weer in actie. Op dinsdagavond (21.00), reist N.E.C. naar het zuiden voor de wedstrijd tegen Fortuna Sittard.