Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

Magnus Mattsson: "Lekker om voor onze eigen fans een overwinning te vieren"

N.E.C. stootte woensdagavond met een 3-2 zege op Fortuna Sittard door naar de tweede ronde van het TOTO KNVB Bekertoernooi. Belangrijke man aan de zijde van de Nijmegenaren was Magnus Mattsson, die op zijn nieuwe positie als aanvallende middenvelder veel in balbezit kwam en het spel regisseerde. De Deen voelde zich duidelijk op zijn gemak en vertelde na afloop hoe dat kwam.

“Dit is de plek waar ik in Denemarken ook altijd op gespeeld heb”, legde Mattsson uit. “Je kan het zien als de linker nummer 10, een aanvallende middenvelder vanaf de zijkant. Dan kan ik wat meer met de bal doen en ik moet ook zeggen dat mijn ploeggenoten me goed wisten te vinden in de kleine ruimte. Het voelde goed en vertrouwd en als de eerste dingen die je probeert dan ook allemaal lukken, kun je wat meer risico gaan nemen. Al had ik wel moeten scoren en hoop ik stiekem nog dat ik die eerste goal op mijn naam krijg!”

Mattsson brak na ruim een half uur spelen uit over de linkerkant en zag zijn poging via een been van een Fortuna-verdediger in het net eindigen. Die treffer is echter de boeken in gegaan als een eigen doelpunt. “Ik was er al bang voor. Het is niet zo heel erg belangrijk, want uiteindelijk gaat het erom dat we als team winnen en dat hebben we vandaag gedaan. Aan mij de taak om gevaar te stichten en doelgericht te zijn. Als ik zo door blijf gaan, word ik zeker niet nerveus. Dan heb ik nog heel veel wedstrijden de tijd om ook te scoren.”

Die uitspraken maken wel duidelijk dat de overwinning op Fortuna goed was voor de Nijmeegse moraal. Mattsson onderstreept dat hij en zijn ploeg het vertrouwen altijd gehouden hebben. “Het was lekker om voor onze eigen fans ook een keer een overwinning te kunnen vieren. We hebben het vandaag gewoon goed aangepakt, zeker in balbezit. Ook de onderlinge afstemming klopte. Soms moet het gewoon even meezitten en dat was vandaag het geval. Drie keer scoren in een wedstrijd was al even geleden, maar gelukkig hebben we weer laten zien dat we dat kunnen.”