Fan van NEC Nijmegen
Nieuws

Lech Poznan wil Elayis Tavsan

Volgens het Poolse medium Meczyki staat Elayis Tavsan in de serieuze belangstelling van Lech Poznan van trainer John van den Brom. Tavsan staat nog een jaar onder contract in Nijmegen dus als de club nog iets aan hem wil verdienen is verkoop een serieuze overweging.

Lech Poznan zoekt een vervanger voor de vertrokken Michal Skoras en zijn zodoende bij Tavsan terecht gekomen, mede doordat John van den Brom hem kent. Bij de Poolze club zijn ook de dribbelstatistieken van Tavsan opgevallen en men wil graag een Nederlandse jeugdinternational in de gelederen. Men verwacht dat de aanwezigheid van John van den Brom en het feit dat Lech Poznan Europees voetbal gaat spelen extra drijfveren zullen zijn voor Tavsan om de stap te maken. Er zal echter wel over de afkoopsom onderhandeld moeten worden. Volgens het gerenommeerde Transfermarkt meldt dat Tavsan op dit moment een prijskaartje van rond de 1,6 miljoen om zijn nek heeft. Dit willen de Polen eigenlijk niet betalen terwijl de financiële mogelijkheden er wel zijn, mede door het behalen van de kwartfinale in de Conference League en de derde plaats in de Poolse competitie maar men denkt dat een lager bedrag ook goed zal zijn.

Onder het miljoen zal het zeker niet uitkomen en zo kan de Nijmeegse club weer aan transferklapper maken nadat eerder al Ibrahim Cissoko voor zo’n 2,5 miljoen euro vertrok. Met het binnengekomen geld kan technisch directeur Carlos Aalbers aan de slag om de selectie te versterken, nadat eerder al Mees Hoedemakers, Sontje Hansen en Lars Olde Larsen werden binnengehaald. Pikant is dat ook Lech Poznan interesse had om Lars Olde Larsen te halen.